Home > Skanska i mål

Skanska i mål

Skanska har tidigare fått köpsignaler och ligger i en uppåtgående trend kortsiktigt. Vi har nu nått vårt målområde vid 115 -120 kr, men förutsättningar finns för en fortsatt bra utveckling.

Byggföretaget Skanska har uppmärksammats i helgen av DI där man konstaterar att bolaget växer i USA och att man där också gjort sin första fastighetsinvestering. Totalt bygger Skanska nu fyra kontorshus i USA för 2 miljarder kronor för egen räkning. Dessutom skriver DI om att Skanskas infrastrukturutveckling genererat miljardvinster åt aktieägarna

Aktiemarknaden har också på senare tid uppmärksammat Skanska vars aktie börjat året med en kursuppgång på nästan 4%, beräknat på aktiekursen i skrivande stund på 118,1 kr. Det är en fortsättning på en uppgång på hela 40% från förra årets bottenkurs på 84,35 i augusti.

Den långa trenden i Skanska, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är dock sjunkande även om alltså den korta trenden är stigande. Stochastic är på en hög nivå och visar alltså att aktien är överköpt. I en kraftigt stigande trend kan emellertid en aktie förbli överköpt under lång tid så det behöver inte nödvändigtvis betyda att aktien nu ska vända nedåt.

Skanska har tidigare under hösten fått ett antal köpsignaler. I vår analys av Skanska den 19 oktober skrev vi till exempel att om aktien gick över 102 kr så siktade vi på en uppgång till 115-120 kr. Nu när vi kommit upp till målområdet ska det bli spännande och se vad som händer. Aktien ligger fortfarande i en uppåtgående trend så det finns goda förutsättningar för aktien att fortsätta över motstånden vid 120, 123 och kanske även 132 kr.

Det är dock lämpligt att flytta upp stop lossen allteftersom kursen går upp för att säkra hem vinsten. Den ursprungliga stop lossen vi satte ut på 91 kr rekommenderar vi nu därför att man flyttar upp till 114 kr.

Äger man inte redan Skanska aktien kan köp göras i aktien på nedåtrekyler. Då den långa trenden fortfarande är nedåtriktad rekommenderar vi emellertid att man gör det i försiktiga positionsstorlekar. Sikta på 132 kr. Stop loss om aktien stänger under 114 kr.

Att ta position
Handla Skanska för uppgång med tex. Citi First SKA2C 142.26CIT*
Handla Skanska för nedgång med tex. Citi First SKA2O 109.06CIT*
Skanska (Dagsdiagram)
Skanska (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.