Home > Skanska – Sälj på uppgångar

Skanska – Sälj på uppgångar

Skanska har visat svaghetstendenser och ligger nu i en konsolideringsfas. Är man försiktig så säljer man Skanska på uppgångar.

Skanska har tidigare i vinter fått köpsignaler och har efter det gått upp til 126 kr som högst. Aktien ligger nu i en sidgående konsolideringsformation där vi har en stödnivå vid ca 114 kr och ett motstånd på ca 126 kr. Skanska står i skrivande stund i 119,4 kr.

I denna konsolidering har Skanska nu också ett litet motstånd vid ca 120 kr från en snett uppåtgående trendlinje. Det var när Skanska gick under den linjen förra veckan som aktien en mindre säljsignal och sedan testade stödnivån vid ca 114 kr. Skanska vände sedan upp från den stödnivå men nu ser utvecklingen mer osäker ut för aktien.

I och för sig ser OMXS30 nu ut att gå över sin motståndsnivå vid 1 114. Stänger OMXS30 över den nivån får indexet en köpsignal vilket i så fall också borde kunna ge Skanska en skjuts uppåt.

Det är dock först om Skanska går över motståndet vid ca 126 kr som vi några starkare köpsignaler, även om uppsidan efter dessa inte ser så stor ut. Vi siktar i så fall på 132 kr, se också vår analys av Skanska den 16 januari.

Innan det sker ser det emellertid ut som om det är säkrast att sälja på uppgångar. Är man extra försiktig så säljer man redan här vid denna lilla motståndsnivå vid ca 120 kr.

Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är oregelbunden till svagt uppåtriktad för Skanska.

Den korta trenden, definierat som lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är också oregelbunden för närvarande.

Stochastic-indikatorn har tidigare i år visat på en negativ divergens. Detta är en varningssignal på att trendens styrka avtar.

MacD-indikatorn har också visat en negativ divergens och har dessutom givit en säljsignal i februari. MacD ligger i och för sig nu nära att ge en köpsignal, men vi har ännu inte fått den.

Slutsatsen är att om man vill vara försiktig så säljer man Skanska på uppgångar. Stop loss på eventuella innehav i Skanska om aktien stänger under 114 kr.

Skulle Skanska gå över 126 kr får aktien en köpsignal. Köper man på den signalen rekommenderar vi att man tar endast en begränsad position.

Som ett alternativ, särskilt om man vill handla med mer kortsiktiga strategier, är att agera inom konsolideringsintervallet. Då köper man vid stödnivån kring ca 114 kr och säljer vid motståndet kring ca 126 kr. Stop loss i så fall om Skanska stänger under eller över respektive nivå.

Skanska (Dagsdiagram)
Skanska (Dagsdiagram)

 

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.