Home > Skattereform och infrastruktursatsningar, men få detaljer under Trumps anförande.

Skattereform och infrastruktursatsningar, men få detaljer under Trumps anförande.

USA:s president Donald Trump betonade i sitt anförande inför kongressen sin önskan att fokusera på problem på hemmaplan genom att stödja ekonomin med en skattereform, infrastrukturåtgärder för 1.000 miljarder dollar och en förändring av förre presidenten Barack Obamas sjukvårdssystem, Obamacare.

Det rapporterar Reuters efter anförandet under natten till onsdagen.

Donald Trump sade att man vill erbjuda ”massiva skattelättnader” för medelklassen och sänka företagsskatterna. Enligt Reuters gav dock presidenten inga detaljer och han kommenterade inte den ”mest akuta skattefrågan” som kongressen står inför, eller den föreslagna gränsskatten (border adjustment tax) som ska lyfta exporten i förhållande till importen.

Bloomberg News noterar samtidigt att Donald Trump inte presenterade mycket i form av nya förslag, och han gav inga besked om hur han ska betala för sina planer, däribland en ersättning för Obamacare, skattesänkningar för medelklassen, infrastruktursatsningar för 1.000 miljarder dollar och en stor ökning av försvarsutgifterna.

Såväl Bloomberg News som Reuters noterar dock att presidentens anförande skiljde sig tydligt mot hans installationstal, som gav en mörk bild av landet.

”Jag är här i kväll för att leverera ett budkap om enighet och styrka. Från och med nu ska Amerika stärkas av våra ambitioner, inte tyngas av rädsla”, sade Donald Trump.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto