Home > SKF B har etablerat högre toppar

SKF B har etablerat högre toppar

SKF-aktien har börjat året med en nedgång på ca 15 procent och handlades ned vid rapporten. Rapporten redovisade en ökad vinst före skatt från 765 miljoner till 2 048 miljoner kronor i det fjärde kvartalet.

Marknadens reaktioner var negativa eftersom resultatet var lägre än väntat. Under kvartalet har bolaget påverkats av negativa valutaeffekter samt ökande råvarukostnader, något som väntas fortsätta framöver.

Om vi tittar tekniskt på aktien ser vi att MACD ligger på negativt territorium och säljarna har hittills haft ett stort övertag under början av året. I samband med fredagens rally innan stängning återhämtande sig aktien och noterade 170,00 kr och detta ledde till positiv kursstapel under hög volym.

Kort sikt:
Aktien har testat ett mindre stöd vid 163,4 nivån och därefter har kursen etablerat högre toppar och bottnar. Vi ser en crossover hos MA men eftersom detta kan ge många felsignaler bör avvakta tills etablering ovan 172,2-173,4 kr, vilket effektuerar nya signaler på uppsidan. Fredagens stapel är positiv och den höga volymen indikerar att köparna kommer vara fortsatt starka på under morgondagen.

Lång sikt:
Ett tydligt trendbrott bekräftades i slutet av året då aktien påbörjade sin konsolideringsfas. Den 1:a februari föll kursen igenom en viktig motståndsnivå vid 183,5 kr. Vi kan vänta oss att kursen tar stöd vid MA-200. Detta har inträffat vid de senaste två uppgångsfaserna (september 2010, februari 2010).

Slutsats: Eftersom trenden inte är tydlig bör vi avvakta med position. För den spekulative kan lång position tas men då bör en tajt stop-loss användas strax under 1634,4 kr.

SKF B - Dag
SKF B - Dag
SKF B - 30 min
SKF B - 30 min
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto