Home > SKF överraskande frånvarande vid brittisk bilmässa.

SKF överraskande frånvarande vid brittisk bilmässa.

Att SKF inte närvarar vid årets ”Low Carbon Vehicle Event” i brittiska fordonsstaden Millbrook överraskar RBC:s analytiker, som tror att förklaringen kan tänkas ligga i ett minskat fokus på fordonsverksamheten hos det svenska verkstadsbolaget.

Det framgår av ett mässreferat från banken, publicerat på mässans andra dag.

”SKF Automotive närvarade inte. Vi blev överraskade av det när vi fick inbjudan”, skriver banken, och spekulerar i att det kan handla om att SKF nu satsar mer på industrisegmentet och mindre på fordon – till skillnad från ärkerivalen Schaeffler, som RBC talade med på mässan och som luftade sina antaganden om detta.

”En kommunikatör från Schaeffler var föga överraskad [av SKF:s frånvaro] eftersom hennes intryck var att SKF fokuserar mer på sina industriella aktiviteter, medan Schaeffler går i motsatt riktning och fokuserar mer på fordon”, heter det från RBC.

Att mässan skedde i Storbritannien kan ha haft viss betydelse”, skriver bankens verkstadsanalytiker vidare och funderar på om det kanske hade sett annorlunda ut om mässan var i Tyskland, Italien eller Sverige.

SKF själva ger den sistnämnda förklaringen högst betyg:

”Den här veckan har vi valt att delta på Automechanika i Frankfurt, en av Europas största mässor inom bilindustrin”, hälsar presschefen Theo Kjellberg i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt, och menar att det handlar om resursprioritering.

Han avstår från att kommentera konkurrenters spekulationer om satsningar i någondera riktningen industri eller fordon, men påpekar att SKF – trots att produktportföljen till traditionella fordon är större än till eldrivna – har en mängd stora kunder i elbilsegmentet.

Exempelvis är SKF huvudleverantör åt Tesla vad gäller specialutvecklade hjulenheter och lager till drivlinan.

Beträffande vad som ställs ut på den brittiska mässan noterar RBC exempelvis infrastruktur för att ladda elbilar, något utställarna ABB, Siemens och Schneider Electric visade upp. Ett aktuellt ämne var också motorer monterade inuti själva bilhjulen hos elbilar, något RBC bedömer potentiellt fullständigt kan transformera hur bilar fungerar.

Just inomhjulsmotorer är dock inget SKF satsar på just nu, enligt Theo Kjellberg: strategin för SKF:s fordonsdel har länge varit mer på komponentsidan och inte system (som inomhjulsmotorer), förklarar han, även om ett tydligt undantag har gjorts i samband med komponenter, bland annat vindavvisare, till Scanias nya lastbil.

SKF (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto