Home > SKF rullar på med full kraft

SKF rullar på med full kraft

SKF B har fått köpsignaler och ser ut att ha potential att gå upp till 190-200 kr.

Kullagertillverkaren SKF hade 2011 ett tungt år på börsen precis som de flesta andra cykliska bolag. Aktien gick ner med 24% under 2011 att jämföra med utvecklingen på OMXS30 på -15%. I år är det dock de cykliska aktierna som gått starkast och det är även de som ser fortsatt bäst ut i diagrammen.

SKF B, beräknat på kursen i skrivande stund på 154,6 kr, har i år gått upp med 6% och har nu dessutom fått flera köpsignaler. De senaste köpsignalerna fick aktien när den gick över motstånden vid 146 och 153 kr.

Köpsignalerna SKF B nu fått indikerar en kurspotential till ca 190-200 kr. Där uppe har aktien också viktiga motståndsnivåer, närmare bestämt på ca 189 kr och ca 198 kr, vilket så att säga knyter ihop säcken för oss när det gäller att bestämma en målkurs.

På vägen dit har aktien i och för sig motstånd redan vid ca 156 kr, bland annat 200 dagars medeltalskurvan ligger där, samt vid ca 161 kr. Dessa motstånd behöver dock inte ställa till så mycket  bekymmer, för när väl en aktie som SKF B tar fart kan det rulla på ordentligt.

Bränsle till en sådan uppgång kan till exempel komma från att många aktörer nu, helt plötsligt, finner sig ligga för underviktade i aktier, och då i synnerhet cykliska aktier. Att ligga underviktad i cykliska aktier kändes nog väldigt bekvämt i höstas, men nu när dessa aktier rusar på världens börser känns det nog ganska stressande.

Den korta trenden i SKF B är alltså uppåtriktad. Den långa trenden, definierad som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan är emellertid fortfarande nedåtriktad.

Stochastic-indikatorn visar att SKF B är relativt överköpt, men det behöver inte nödvändigtvis innebära att aktien nu ska vända nedåt. I en uppåtgående trend kan en aktie vara överköpt under en längre tid. Skulle aktien däremot gå ner har vi stödnivåer kring ca 146 och ca 153 kr där det i så fall kan bildas bra köplägen.

Ett strategiförslag är därför att köpa SKF B och sikta på en uppgång till ca 190-200 kr. Köp dock relativt små positioner då den långa trenden i aktien fortfarande är nedåtriktad. Stop loss om aktien stänger under stödet vid 146 kr. Flytta upp stop lossen allteftersom aktien går upp.

Att ta position
Handla SKF B för uppgång med tex. Citi First LONGSKF AP CIT*
Handla SKF B för nedgång med tex. Citi First SHORTSKF AI CIT*

SKF B (Dagsdiagram)

SKF B (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.