Home > SKF – Trendskifte bekräftat

SKF – Trendskifte bekräftat

SKF-aktien började året med en nedgång på ca 15 procent och handlades ned vid första rapporten. Under sista kvartalet 2010 påverkades bolaget av negativa valutaeffekter samt ökande råvarukostnader, något som väntas fortsätta framöver.

Teknisk analys – SKF B:

Den 13:e februari skrev jag: Aktien har testat ett mindre stöd vid 163,4 nivån och därefter har kursen etablerat högre toppar och bottnar. Vi ser en crossover hos MA men eftersom detta kan ge många felsignaler bör avvakta tills etablering ovan 172,2-173,4 kr, vilket effektuerar nya signaler på uppsidan. Fredagens stapel är positiv och den höga volymen indikerar att köparna kommer vara fortsatt starka på under morgondagen.

Efter föregående köprekommendation av SKF klättrade aktiekursen inom en stigande trendkanal mot årshögsta och motståndet 196,70, vilket motsvarade en uppgång med ca 17 procent. För två veckor sedan bildade aktien en lägre topp som signalerade ett trendskifte. Etableringen under golvet av trendkanalen har nu bekräftat trendskiftet enligt den klassiska tekniska analysen.

Strax efter utbrottet vid golvet av trendkanalen fick vi ett återtest som är vanligt förekommande. Köpsidan var inte tillräckligt stark för en återetablering inom trendkanalen och kursen föll sedan tillbaka.

Slutsats: I vår trendföljande strategi är vi tvingade att följa trenden och därför är det dags att spekulera i nedgång. För de som inte tog hem sina vinster vid motståndet och årshögsta bör därför gå ur sina köpta positioner vid dagens kurs. Kombinationen av trendskiftet, ett fallande glidande medelvärde på 20 dagar som utgör den korta trenden, köparnas återtest och en fallande MACD som närmar sig nollinjen, stärker min tro om att aktien ska fortsätta ner.

Stöd- och motståndsnivåer:
Motstånd: MA-20 / MA-50 / 188,00 / 195,50
Stöd: 175,00 / MA-200 / 170,00 / 161,00

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto