Home > Slutresultatet av inräknade röster för brittiska folkomröstningen väntas ”vid frukosttid” på fredag morgon.

Slutresultatet av inräknade röster för brittiska folkomröstningen väntas ”vid frukosttid” på fredag morgon.

På torsdag morgon den 23 juni, klockan 7 lokal tid, öppnar de brittiska vallokalerna för folkomröstningen om EU-medlemskapet. Klockan 22 lokal tid stänger de.

När vallokalerna har stängt ska 382 rösträkningsområden rapportera sina resultat.

Det är möjligt att opinionsundersökningar baserade på väljarnas avsikter publiceras under torsdagen, men det kommer inte att bli någon så kallad ”exit poll”, skriver Bloomberg News.

En av de tidigaste valkretsarna att avge sitt resultat är Sunderland och ett jämnt resultat där skulle tyda på att ”Stanna”-sidan har vunnit, uppger Chris Hanretty, på University of East Anglia, för Bloomberg News.

Enligt en modell utarbetad av Ron Johnston, på University of Bristol, är det troligt att utfallet för ”Stanna”-sidan kommer att se ”högt” ut tidigt på morgonen relativt slutresultatet.

Klockan 4-5 på fredagsmorgonen väntas cirka 80 procent av rösterna vara räknade och då väntas inte Brexit-rösterna avvika påtagligt från slutresultatet.

Vid 7-tiden lokal tid (8-tiden svensk tid) väntas resultaten från de tre sista rösträkningsområdena och när det sista området rapporterat kommer Jenny Watson, chef för resultaträkningen, att formellt tillkännage det nationella resultatet i Manchester Town Hall.

”Den uppskattade tiden för den nationella deklarationen är runt frukosttid på fredag 24 juni, men det finns en betydande osäkerhet om när detta kommer att bli med tanke på att detta är beroende av att alla 382 lokala resultat har tillkännagivits”, skriver valmyndigheten på sin hemsida.

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto