Home > SMS-reklambolaget Jojka rusade 500 % på måndagen

SMS-reklambolaget Jojka rusade 500 % på måndagen

SMS-reklambolaget Jojka Communications aktie är upp drygt 500 procent på Aktietorget på måndagseftermiddagen efter att ha aviserat ett samarbete med telefonregistret Truecaller.

”Att vi lyckats ro detta i hamn är ytterligare ett tecken på att vår kommunikationsplattform nu är så konkurrenskraftig att vi kan attrahera världsledande aktörer som Truecaller”, säger Jojkas vd Rutger Lindquist i pressmeddelandet, och uppger sig räkna med kraftiga ökningar i Jojkas SMS-trafik.

Av pressmeddelandet framgår dock inte att de två bolagen Jojka och True Software Scandinavia, som äger Truecaller, har samma styrelseordförande, Stefan Lennhammer – något som uppmärksammats av en anonym blogg på Redeye – och tills nyligen samma kontorsadress.

Ordförandegemenskapen bekräftas i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt av Stefan Lennhammer själv.

”Det stämmer”, säger han.

Hur ser du på att den uppgiften inte nämns i Jojkas pressmeddelande?

”Jag ser inte att den är relevant: det här är ett samarbete mellan två bolag som är uppgjort på marknadsmässiga villkor, med bolag som har lärt känna varandra väl under året.”

Har du någon uppfattning om vad samarbetet på sikt kan betyda i kronor och ören för Jojka?

”Nej, det har att göra med den fortsatta tillväxttakten i såväl Truecaller som Jojka, och fortsatt efterfrågan i i synnerhet Truecaller.”

Stefan Lennhammer äger enligt egen uppgift till Nyhetsbyrån Direkt cirka 29,5 procent av Jojka Communications och cirka 10 procent av Truecaller. Börsvärdet av Jojka är efter uppgången cirka 30 miljoner kronor, och värdet av Stefan Lennhammers post har under måndagen därmed ökat till nästan 9 miljoner kronor från 1,6 miljoner kronor under måndagen.

Stefan Lennhammer uppger sig inte ha något inflytande över Truecallers affärsbeslut.

”Inget alls. Det finns en operativ ledning som sköter dem, och en väldigt bred ägarkrets.”

Rutger Lindquist, vd vid Jojka, uppger till Nyhetsbyrån Direkt att Aktietorget har godkänt att inte nämna intressegemenskaperna i pressmeddelandet.

”De ringde och frågade, och sade att det kanske borde nämnas i nästa kvartalsrapport; det var ingen stor grej för dem heller”, säger Rutger Lindquist.

Nyhetsbyrån Direkt har sökt Aktietorget för en kommentar.

JOJK
JOJK

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto