Home > Snart räntehöjning i USA om ekonomin fortsätter på spåret.

Snart räntehöjning i USA om ekonomin fortsätter på spåret.

En höjning av Federal Reserves styrränta kan vara lämpligt inom en nära framtid om ekonomin fortsätter på nuvarande spår.

Det sade Fedguvernören Jerome Powell på onsdagskvällen, enligt Bloomberg news.

”Om ekonomin fortsätter på denna bana, det vill säga med rimlig tillväxt och starkt jobbskapande, inflationen rör sig tillbaka till 2 procent, då är min bedömning att det kommer vara lämpligt att gradvis höja räntan, inklusive ganska snart”, sade han.

Jerome Powell talade ungefär samtidigt som protokollet från FOMC-mötet den 31 januari-1 februari publicerades. Det visade också att flera ledamöter då såg skäl att höja räntan ”ganska snart” för att motverka risken för en överhettning i ekonomin.

Jerome Powell sade att han inte tycker att inkommande data tyder på att Fed håller på att ”hamna efter i kurvan” när det gäller att höja räntan. På en fråga om en räntehöjning i mars ligger på bordet svarade han dock: ”ja”.

Han sade också att det är dags att börja se över när det kan vara lämpligt att börja minska på Federal Reserves balansräkning. För egen del vill han dock hålla balansräkningen stabil till dess att Fed har räntan är ”tillräckligt hög så att vi är i en position att reagera signifikant om det skulle komma en nedgång”.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto