Home > ”Snö och kyliga temperaturer störde ekonomin” Beige Book

”Snö och kyliga temperaturer störde ekonomin” Beige Book

Den amerikanska ekonomin växte i de flesta distrikt förra månaden trots att ogynnsamma väderförhållanden dämpade anställningstakten, störde leveranskedjor, och höll konsumenter borta från detaljhandeln.

Det skriver Federal Reserve i den regionala konjunkturrapporten Beige Book, som publicerades på onsdagskvällen.

Åtta av Feds tolv distrikt ”rapporterade ökad aktivitet, men i de flesta fall var ökningarna blygsamma till måttliga”, rapporterade centralbanken.New Yorks och Philadelphias distrikt rapporterade nedgångar som ”mestadels var relaterade till det ovanligt tuffa vädret i dessa regioner”.

Fed försöker avgöra huruvida svagheten i den senaste tidens ekonomiska data härrör från väderförhållandena eller fundamentala hinder för tillväxt.

Beige Book fungerar som ett underlag för beslutsfattandet vid Federals Reservers policymöte den 18-19 mars. Enligt konjunkturrapporten, som baseras på data insamlad fram till 24 februari, var ”utsikterna bland de flesta distrikt fortsatt optimistiska”.

Detaljhandelsförsäljningen ”försvagades” i de flesta delarna av landet då ”det hårda vintervädret dämpade aktiviteten” och vädret nämndes också som en bidragande faktor till den svagare personbilsförsäljningen i många distrikt.

Snö och kyliga temperaturer störde också leverantörskedjor och försenade transporter i många Fed-distrikt vilket hade en ”negativ effekt på försäljning och produktion” för tillverkarna.

Kontakterna i de flesta distrikten var optimistiska för framtiden och förväntar sig att aktiviteten i tillverkningsindustrin kommer att stiga igen under de närmaste månaderna.

Även en inbromsning i anställningstakten tillskrevs vädret. Rapporter från Boston, Chicago och Richmond sade att vädret orsakade ”åtminstone en del av den senaste tidens inbromsning”.

Av: Direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto