Home > Snowflakes aktiepris steg med 7,6% igår – här kan du köpa den

Snowflakes aktiepris steg med 7,6% igår – här kan du köpa den

SNOW rapporterar tresiffrig tillväxt detta kvartal, vilket får aktien att stiga med 7,6% under en och samma dag, och med 16,2% för månaden. 

Snowflake rapporterade sitt resultat igår, men de var något motstridiga. Med fördubblade intäkter rapporterade teknikföretaget en större förlust än marknaden förväntade sig. Således är frågan – är Snowflake verkligen ett köp just nu?

Låt oss ta reda på varför företaget handlas för mer än det dubbla av det ursprungliga priset från börsintroduktionen, och vad dess tillväxtutsikter är. Låt oss först börja med var du kan köpa aktier i Snowflake just nu.

Hur och var du kan köpa aktier i Snowflake på nätet

Snowflake kan köpas via reglerade nätmäklare som har listat tillgången på New York-börsen. Våra rekommendationer är: 

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Snowflake?

Snowflake (NYSE: SNOW) är ett IT-företag som specialiserar sig inom molnteknik. Detta unga mjukvaruföretag satte rekord som den största börsintroduktionen i amerikansk mjukvaruhistoria då de drog in 3,4 miljarder dollar. 

Ska jag köpa Snowflake idag?

Snowflake steg förra månaden och nådde en tillväxt på 16,2%. Samtidigt nådde de under de senaste fem dagarna en tillväxt på hela 13,9%. Igår, när resultatrapporten släpptes, omfamnade marknaden nyheterna med en ökning med 7,6%, även om aktiekursen sjönk med cirka 0,33% efter stängning.

Företagets noterade förluster under kvartalet nådde 189,7 miljoner dollar (jämfört med 77,6 miljoner dollar 2020). Trots detta fördubblades intäkterna från 133,1 miljoner dollar förra året till 272,2 miljoner dollar.

Eftersom SNOW är ett ungt företag drev investerare aktiekursen högre igår trots förlusterna. Detta beror på att tillväxtinvesterare föredrar andra mätvärden snarare än lönsamhet – till exempel återstående förpliktelser vad gäller beställningar eller retentionsgrad av kunder.

Den senare, till exempel, visar hur mycket nuvarande kunder spenderar, och den ökade med 169%, och det finns återstående förpliktelser (intäkter som ska betalas in efter nuvarande kontrakt med kunder) på 1,5 miljarder dollar, en ökning med 122% jämfört med förra året. Det är därför inte förvånande att Snowflake stiger – och sannolikt kommer det att fortsätta i samma riktning så länge som intäkterna behåller sin tresiffriga tillväxt.

En prisprognos för Snowflake 2021

För de kommande 12 månaderna förutspår analytiker en högstanivå på 515 dollar, vilket hade varit en ökning på över 68% när denna artikel skrivs. Medianen ligger på 310 dollar och lägstanivån på 245 dollar, vilket hade varit en nedgång med cirka 20%.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto