Home > Societe Generale lanserar Bull & Bear OMX X15 – marknadens högsta hävstång!

Societe Generale lanserar Bull & Bear OMX X15 – marknadens högsta hävstång!

Bull & Bear har blivit ett populärt certifikat att handla och förklaringen ligger förmodligen i enkelheten och att de handlas på samma sätt som aktier. Societe Generale lanserar nu Bull & Bear OMX X15 SG, vilka ger marknadens högsta hävstång för produkttypen.

Societe Generale är världens största aktör inom området för börshandlade produkter. Enligt banken är Sverige en mycket viktig och spännande marknad som präglas av sofistikerade samt pragmatiska investerare.

“Vi erbjuder sedan februari i år börshandlade hävstångsprodukter och lanserade som första emittent marknadens högsta hävstång, X12, för Bull & Bear-certifikat. Vi identifierade på ett tidigt stadium Svenska investerares riskaptit. Societe Generale strävar alltid efter att ligga i framkant för utvecklingen på marknaden, varför vi nu lanserar Bull & Bear OMX X15 SG”, säger Andreas Melchert, Head of Sales, Listed Products Scandinavia på Societe Generale.

Vi har under 2013 byggt upp en god position på den svenska marknaden och fått fin respons från väldigt många investerare, fortsätter han.

Vi uppmuntrar alltid kunder att kontakta oss vid samtliga typer av spörsmål. En av de mest frekventa förfrågningarna som vi har fått under året har handlat om ytterligare hävstång för Bull & Bear-certifikat, primärt kopplad till OMXS30. Därför lanserar vi alltså BULL OMX X15 SG och BEAR OMX X15 SG, vilka från och med måndag den 9 december finns att handla via samtliga banker och mäklare.

Till Societe Generales hemsida för börshandlare produkter.

Fakta Bull & Bear

Bull & Bear är så kallade ETN: er, Exchange Traded Notes, och handlas på samma sätt som aktier. Genom att investera i Bull & Bear kan man tjäna pengar på aktier och aktieindex i både upp- och nedgång. Den viktigaste skillnaden mellan Bull & Bear och en aktie är att Bull & Bear rör sig minst dubbelt så mycket som aktiens dagliga procentuella utveckling.

  • Societe Generales Bull & Bear passar aktiva och insatta investerare som vill ha ett komplement eller, om man så vill, en extra krydda i portföljen.
  • Certifikaten har en hävstång 15 gånger den dagliga utvecklingen, vilket innebär att det passar riskbenägna. Ju större hävstång, desto större vinst, men samtidigt gäller det omvända – ju större hävstång, desto större risk för förlust.
  • De som tror att börsen ska stiga investerar i Bull. De som däremot tror på en börsnedgång väljer Bear.
  • Genom att investera i Bull- eller Bear med en hävstång på 15 och OMXS30 (Stockholmsbörsens index vilket innehåller de 30 största Svenska börsbolagen) som underliggande erhåller investeraren 15 gånger den dagliga utvecklingen. Det innebär att om OMXS30 stiger med 1 procent, kommer Bull OMX X15 SG att stiga med 15 procent.
  • Bull & Bear-certifikat är tradingprodukter vilka är bäst lämpade vid kortsiktiga investeringar över maximalt ett par dagar. Precis som med aktier handlas Bull & Bear styckvis och kan behållas i allt från en sekund, ett par minuter, timmar, dagar eller längre.
  • Kostnaden för att handla med Bull & Bear är vanligt courtage, precis som vid aktiehandel, samt en årlig administrationsavgift, liksom för börshandlade fonder (ETF:er)
  • Den stora skillnaden mellan Bull & Bear-certifikat och Mini Futures, är tidshorisonten för investeringen. Till skillnad från den dagliga hävstången i Bull & Bear-certifikat, är hävstången i Mini Futures linjär, vilket gör att den kan hållas över en längre tid.

Läs mer om Bull & Bear certifikat: Bull & Bear – inte bara att tuta och köra

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.