Home > SoFi är dagens hetaste meme-aktie: här kan du köpa den

SoFi är dagens hetaste meme-aktie: här kan du köpa den

På det populära Reddit-forumet WallStreetBets är SoFi (NASDAQ: SOFI) dagens mest populära aktie. Vi tar en titt på varför. 

I denna artikel kommer vi förklara allt du behöver veta om SoFi innan du investerar. Vi tar en djupare titt på företagets bakgrund, deras nuvarande verksamhet och investeringspotentialen framöver.

Om du vill vara produktiv och börja köpa aktier på en gång kan du enkelt skrolla ned för att hitta de bästa platserna att köpa aktier i SoFi i Sverige.

Hur & var du kan köpa aktier i SoFi idag

Om du vill investera i SoFi på ett snabbt och enkelt sätt kan du registrera dig hos en aktiemäklare med låga avgifter, sätta in pengar via ditt bankkonto och sen köpa det antal aktier du vill äga. Du kan också använda en aktiemäklare för att både köpa och sälja SoFi-aktier om det passar dig bäst.

Här är våra två rekommenderade val för de bästa plattformarna att köpa aktier i SoFi på nätet:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är SoFi?

Företaget grundades i augusti 2011 av Mike Cagney, Ian Brady, James Finnigan och Dan Macklin och har sina huvudkontor i San Francisco i Kalifornien. Det är ett amerikanskt företag med fokus på privat finansiering.

SoFi har framförallt sin verksamhet på mobila enheter och tillhandahåller ett brett utbud av finansiella produkter, exempelvis omfinansiering av studentlån, kreditkort, bolån och övriga lån. Användare kan komma åt dessa tjänster via en mobilapp eller företagets hemsida.

Denna fintech-aktie har på sistone blivit en av de mest flitigt diskuterade aktierna på hela WallStreetBets, det ökända Reddit-forumet med ett öga för riskabla investeringsmöjligheter.

Ska jag köpa aktier i SoFi?

Medan vi oftast tar en titt på investeringsmöjligheters fundamentala värde och potential för tillväxt när vi diskuterar om det är en bra idé att investera är det inte det som är av högsta vikt i detta fall.

Om du tror på det rådande sentimentet på marknaden och tror att SoFi kommer se en avsevärd prisökning tack vare press från Reddit-köpare, då kan det vara en bra idé att investera nu.

Om du å andra sidan letar efter en aktie som inte påverkas lika mycket av oförutsägbara marknadskrafter är det bäst att just nu hålla sig borta från SoFi, åtminstone tills det har lämnat de så kallade ”investeringsapornas” sikte.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto