Home > Soros tror att marknader sjunker med Trump som president.

Soros tror att marknader sjunker med Trump som president.

Med Donald Trump som USA-president kommer finansmarknaderna att sjunka. Det sade multimiljardären George Soros i en intervju med Bloomberg tv från det årliga Davos-mötet World Economic Forum.

Tidigare har media rapporterat att den börsuppgång som följde efter USA-valet kostade hedgefondförvaltaren nästan 1 miljard dollar.

George Soros uttryckte sig i intervjun särskilt negativt om den tillträdande USA-presidenten, som installeras på fredagen. Han tror att Donald Trump kommer att misslyckas eftersom hans idéer är motsägesfulla och hans rådgivare i Vita Huset och ministrar kommer att kämpa mot varandra. Det aktierally som satte igång efter presidentvalet i november, pådrivet av löften från Donald Trump, kommer att ta slut, bedömer George Soros.

”Osäkerheten är på toppnivå och osäkerhet är långsiktiga investeringars fiende. Jag tror inte att det kommer att gå särskilt bra för marknaderna. När verkligheten tränger på är det den som kommer att ta överhanden”, sade George Soros.

Multimiljardären talade också om det negativa i att EU luckras upp efter att britterna förra året röstade för en brexit, ett utträde ur EU. Han tror inte heller att Theresa May blir kvar länge som premiärminister i Storbritannien.

”Om Europa bryter ihop, kommer konsekvenserna att bli förfärliga. Men jag ser en väg för hur det skulle kunna räddas och det inser också många i Bryssel. De kan inte säga det offentligt men de vet att Europa inte fungerar”, sade George Soros.

Han har också en fortsatt negativ syn på Kina. Landet är vid en punkt där det måste bestämma sig för om det ska bli ett mer öppet eller stängt samhälle när det nu övergår till att bli en mer konsumentdriven ekonomi, påpekar George Soros.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto