Home > S&P 500 – Arbetslöshetssiffror visar vägen

S&P 500 – Arbetslöshetssiffror visar vägen

Terminerna för de amerikanska börserna har nordligt pekande kurspilar inför veckans sista handelssession. Nu ställs fokus på amerikansk arbetsmarknadsstatistik, som traders har laddat för under hela veckan.

Klockan 14.30 redovisas månadsstatistik över arbetsmarknaden i USA, med sysselsättning och arbetslöshetssiffror för juni månad. Statistiken räknas som mycket viktig och följs noggrant av centralbanken Federal Reserve.

Torsdagens positiva ADP-statistik indikerade att sysselsättningen inom den privata sektorn ökade med 157.000 jobb i juni, vilket gav marknaden nytt momentum.

30: juni skrev jag: En kortsiktig köpsignal effektuerades igår för aggressiva utbrottshandlare som inte är rädda att gå emot den fallande trenden. I nuläget är det inte längre aktuellt att agera på köpsidan eftersom vi närmar oss motstånd. Blankade positioner bör behållas och en ny säljsignal ges om index faller tillbaka vid MA-100/MA-50. En köpsignal på längre sikt ges när etablering skev ovanför 1345.

Efter föregående analys av S&P 500 valde vi att avvakta med att agera på köpsidan och behålla våra blankade positioner. Nu är det dags att revidera vår ståndpunkt. Kursen har tagit sig ovanför 1345 och köp på längre sikt kan därför tas.

På längre sikt använder vi veckodiagrammet nedan i vår analys. Index befinner sig inom en gigantisk symmetrisk triangel och har efter de senaste två veckornas uppgång närmat sig den fallande trendlinjen och årshögsta.

Teknisk analys S&P 500 (weekly)
Teknisk analys S&P 500 (weekly)

På kortare perspektiv är trenden stigande och S&P 500 har inlett juli månad med en kraftig återhämtning och närmar sig nu årshögsta vid 1370. Således befinner sig index strax under den fallande trendlinjen som utgör ett starkt motstånd och en korrigering tillbaka är att vänta.

Teknisk analys S&P 500 (daily)
Teknisk analys S&P 500 (daily)

Slutsats: Trenden är stigande på kortsikt och vi kan köpa på rekyler. Ser vi en stark jobbsiffra kan vi vänta oss ett utbrott av den gigantiska symmetriska triangeln. Således har vi lång uppgångssvit och en korrigering tillbaka är att vänta. Nästa vecka blir väldigt intressant.

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto