Home > S&P 500 bekräftar riktningen

S&P 500 bekräftar riktningen

S&P 500 gav oss en säljsignal redan i måndags när stödet i vimpelformationen punkterades. Under gårdagen punkterades även trendlinjen. Sentimentet har försvagats ytterliggare och vi väntar oss att kursen ska fortsätta korrigera ned.

Den 16: maj skrev jag:Vi står nu alltså inför ett utbrott i S&P 500 där vi kan förvänta oss en explosiv rörelse. Således har vi har ännu inte fått bekräftat riktningen i formationen utan inväntar utbrott.

Dollarn har korrigerat ner de senaste dagarna och närmar sig nu MA-50. En fortsatt fallande dollar skulle innebära att S&P 500 återtar position ovanför den stigande trendlinjen. Ser vi en rekyl uppåt i dollarn skulle det få hela marknaden att slå om från stigande börser till fallande, då det är den svagare dollarn som fungerar som bränsle för marknaderna just nu.

På lång sikt (från ett till flera år) pekar trenden fortsatt uppåt, där vi använder MA-200 som referenspunkt för den långa trenden. Dagens notering befinner sig med behagligt avstånd från MA-200 (7,6 %). Vi ska fortsätta leta efter köplägen, men det är självklart inte fritt från orosmoln.

På kort sikt (från någon dag till några veckor) pekar trenden upp. Index har punkterat ett flertal viktiga nivåer som påverkat sentimentet negativt. Måndagens kursstapel med lång svans på ovansidan resulterade i en punktering av trendlinjen under gårdagen. En återgång ovanför trendlinjen vid 1330 är ett styrkebesked, men så länge som index befinner sig under senast nämna nivå spekulerar vi i fortsatt nedgång på kort sikt.

Slutsats: Den nuvarande setupen påminner mycket om den setupen vi fick i början av mars. Blankande positioner på kort sikt kan tas på dagens nivå.

Motstånd- och stödnivåer:
Motstånd: MA-20 / 1350 / 1354 / 1370
Stöd: MA-50 / 1295 / 1248 /

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.