Home > S&P 500 – Bullish Hammer flaggar för uppstuds

S&P 500 – Bullish Hammer flaggar för uppstuds

De amerikanska börserna avslutade en av de mest volatila handelsveckorna på många år med en uppgång, efter att ha handlats i positivt territorium hela dagen. Vid stängning var Dow Jones upp 1,1 procent till noteringen 11.269. S&P 500 steg 0,5 procent till 1.179 och Nasdaq Composite ökade 0,6 procent till 2.508.

Sentimentet höjdes att den amerikanska detaljhandelsförsäljningen steg med 0,5 procent i juli. Det var den största uppgången på fyra månader och vägde tyngre i investerarnas ögon än ett brant fall av Michiganindex.

Medan riskaptiten på aktiemarknaden ökade under slutet av förra veckan föll VIX-index till 36,36 under fredagen. De amerikanska terminerna indikerar en positiv öppning på börsveckan.

Teknisk analys S&P 500:

Under våren har jag talat om den stora symmetriska triangeln S&P 500 befunnit sig inom, som är markerad med blå linjer i veckodiagrammet nedan. Under juli närmade vi oss oss ett utbrott där vi skulle agera på köpsidan ifall index tog sig ovanför den fallande trendlinjen och agera på säljsidan när vi fick ett utbrott på nedsidan.

Under början av augusti fick vi ett fall genom den stigande trendlinjen och strax därefter ett fall genom ”Fukushima botten”. Det som hände därefter kan definieras som ett brutalt fritt fall med tilltagande volym och volatilitet.

I veckodiagrammet nedan kan vi sköna en Bullish Hammer som flaggar för en motreaktion i den rådande bear marknaden. Den långa skuggan på förra veckans kursstapel visar att köparna har tagit över kontrollen.

Teknisk analys S&P500 (weekly)
Teknisk analys S&P500 (weekly)

På kort sikt (nån dag till några veckor) är trenden fortfarande fallande i dagsdiagrammet nedan. Index befinner sig i översålt område, långt under det glidande medelvärdet på 20 dagar. Vi har tydliga stöd och motståndsområden i diagrammet nedan. 1170 följt av 1120 agerar stöd och 1200 agerar en viktig nivå på ovansidan.

Teknisk analys SP&500 (daily)
Teknisk analys SP&500 (daily)

Slutsats: Föregående vecka präglades av stora svängningar men vi befinner oss i stort sett på samma nivå, vilket innebär att ingen revidering av vår ståndpunkt behövs göras. Blankade positioner behålls och vi fortsätter leta efter säljtillfällen.

Indikatorer
Indikatorer
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto