Home > S&P 500 upp men avtagande styrka

S&P 500 upp men avtagande styrka

S&P 500 öppnade veckans första handelsdag med en svag uppgång i väntan på detaljer kring budgeten för 2012. Köparna försökte sig först på ett utbrottsförsök upp över 1330-nivån, som misslyckade och utveckling var sidledes resten av dagen där index vid stängning noterade 1.332.

Igår tog säljarna över och pressade ner kursen till 1328. Indexet föll i inledningen ner till stödnivån kring 1324-1325 som testades två gånger under dagen och bägge gångerna stod pall. Köparna fortsätter att kliva in på dipparna. Det var en svårtrejdad dag med små rörelser. Stängningen vid 1328,01 motsvarade en nedgång med 0,32 procent och bekräftar den begrändade uppsidan. Omsättningen var betydligt lägre än årets genomsnitt.

Vi kan konstatera att trenden för S&P 500 är fortsatt stigande både på lång och kort sikt. Förutom S&P 500 klättrar även Nasdaq och Dow Jones stadigt upp mot nya fleraårshögsta, men det är en tidsfråga när det positiva sentimentet i USA kommer att övergå i oro och det kanske var de första tecknen vi såg igår.

VIX, som mäter den implicita volatiliteten hos S&P 500-optioner har ökat en aning och noteras på 16,37. Denna nivå är fortfarande oerhört låg. Ju ”säkrare” investerarna är på att det inte skall bli kraftiga, oväntade rörelser, desto mindre skyddar de sina positioner och VIX sjunker.

Om vi ser till USD/SEK kan vi konstatera att dollarn har haft en svag nedgång  de senaste dagarna och noteras i skrivande stund kring 6,50-nivån.

Avståndet ner till 200-dagars medelvärde i dagsdiagrammet som inför dagen noteras vid 1193 uppgår nu till 11,3 procent, vilket samtidigt som det skapar trygghet även innebär en viss en spänning. MACD ligger på relativt låga nivåer och även då en crossover ser ut att bildas ger detta oss ingen vidare vägledning då crossovern sker under nollinjen (många felsignaler).

Så länge indexet befinner sig ovanför de tre medelvärdena som är sorterade i rätt ordning skall vi fortsätta leta efter köplägen så länge inte nedslag i prisgrafen indikerar något annat. Kursstapeln från igår där säljarna dominerade kan stärka säljarna under inledningen av dagens handel. Lyckas säljarna hålla tillbaks köparna under 1328 bevakar vi 1325. Om nivån punkteras kan det ge stöd för en fortsatt nedgång under dagen. Det är relativt lugnt på statistikfronten, endast industrins kapacitetsutnyttjande och oljelager. Om inget oförutsett inträffar ser det ut att bli små rörelser där stöd- och motståndsnivåerna bör styra agerandet

S&P 500
S&P 500
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.