Home > S&P 500 – Handlarna återvänder efter långhelg

S&P 500 – Handlarna återvänder efter långhelg

De amerikanska handlarna återvänder efter långhelg för att positionera sig inför en mycket volatil vecka, där den dramatiskt accelererande EU-oron och fredagens dystra jobbstatistik kommer att tynga ned börshumöret kraftigt.

Svängningarna hos de amerikanska aktieterminerna  har under dagen varit varit höga och befunnit sig i negativt territorium. Även indexterminerna handlas under nollstrecket, men som vanligt kan man inte dra några som helst slutsatser, volymen var mycket begränsad.

Indikatorer
Indikatorer

Teknisk analys S&P 500

I början av augusti effektuerades en säljsignal i samband med att index föll genom 1250-1260 och den naturliga nedsidan mot 1100-nivån infriades för två veckor sedan.

Därefter avtog nedgångstakten och en konsolideringsfas övergick till en stigande trendkanal. Dagens nivå vid 1174 sammanfaller med det glidande medelvärdet på 20 dagar. Ett fall genom medelvärdet innebär enligt vårt strategi att vi letar efter säljtillfällen.

Om inga överraskande positiva nyheter dyker upp de kommande dagarna är sannolikheten stor för ett återtest av 1100-nivån. Så länge som 1100 ej har etablerats som stöd på nytt finns det helt klart risk för lägre nivåer där exempelvis 1010-nivån framstår som fullt rimligt alternativ.

Innan dess bör dock dels golvet av trendkanalen och därefter även 1120 utgöra stöd att luta sig emot. Just nu är sentimentet negativt och mycket talar för att nämnda nivåer kommer att testas. Det är först när index etablerat sig ovanför 1230 som vi kan agera som köpare.

Teknisk analys S&P 500 (daily)
Teknisk analys S&P 500 (daily)
Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.