Home > S&P 500 noteras under de korta medelvärderna

S&P 500 noteras under de korta medelvärderna

Som vi skrev i morgonbrevet hade S&P 500 sin andra raka negativa utveckling med mer än 1 procent igår.  S&P 500 är mer översåld baserat på MA-50 än den varit någon gång sedan 26 maj 2010. Vid gårdagens inledning föll index kraftigt för att sedan återhämta sig till 1288. Köparna tappade sedan taget och index stängde slutligen på 1256,86 vilket motsvarade en nedgång på 1,95 procent. Dagens notering strax under 1257 innebär att indexet är mer än två standardavvikelser under MA-50.

VIX, som mäter den implicita volatiliteten hos S&P 500-optioner har minskat en aning och noteras på 26,75. (Finns med i tabellen nedan).  Ju ”säkrare” investerarna är på att det inte skall bli kraftiga, oväntade rörelser, desto mindre skyddar de sina positioner och VIX sjunker.

Om vi ser till USD/SEK kan vi konstatera att dollarn har haft en återhämtning de senaste dagarna och noteras i skrivande stund kring 6,42-nivån. (Se nedan)

Teknisk analys – kort sikt:
På kort sikt (någon till ett några dagar) pekar den trenden tydligt nedåt. Kursstaplarna noteras under både MA-20 och MA-50 och har bildat lägre bottnar sedan 10:e mars. Avståndet till stöd på nedsidan är stort vilket innebär att kursen kan falla ytterligare innan MA-200 blir aktuell.

Teknisk analys – lång sikt:
Vi kan konstatera att trenden på längre sikt S&P 500 är fortsatt stigande. Avståndet ner till 200-dagars medelvärde i dagsdiagrammet har minskat. Inför dagen noteras MA-200 vid 1220 och avståndet till gårdagens stängning är 11,3 procent. MACD och dagsmomentum ligger på relativt låga nivåer.

Slutsats: Så länge indexet befinner sig under MA-50 och MA-20 letar jag efter säljlägen så länge inte nedslag i prisgrafen indikerar något annat. För de aggressiva finns möjlighet att gå emot trenden och köpa på dippen. De som ligger kvar med blankade positioner bör ligga kvar i trenden.

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto