Home > S&P 500 närmar sig motstånd

S&P 500 närmar sig motstånd

S&P 500 steg under onsdagen i likhet med de övriga amerikanska börsena. Att Greklands parlament antog regeringens åtstramningspaket bidrog till det positiva börshumöret. Idag väntas dock en andra omröstning kring åtstramningsprogrammets. Uppgången innebär att marknaden nu har stigit tre dagar i rad och närmar sig intressanta nivåer.

Den 28:e juni skrev jag:Eftersom trenden är fallande fortsätter vi leta efter nya säljsignaler. Säljsignaler effektueras vid en rekyl upp mot den fallande trenden eller vid fall igenom kritiska stödnivåer. Ett fall igenom MA-200 effektuerar säljsignal på kortsikt, men har vi ett längre tidsperspektiv bör index falla igenom 1250 och den stigande trendlinjen innan vi agerar på säljsidan. Att agera kortsiktigt på köpsidan kan först göras när etablering sker ovanför 1300.

Under onsdagen tog sig S&P 500 igenom den psykologiska nivån 1300, vilket stärkte köpsidan. Aggressiva utbrottshandlare som inte är rädda att gå emot den fallande trenden på kort sikt hade möjlighet att agera på köpsidan under gårdagens handelssession.

Ser vi till dagsmomentum som kan användas liksom prisgrafen för att hitta stöd- och motståndsnivåer ser vi att momentum är fallande, men har tagit sig igenom motståndslinjen och pekar upp. MACD uppvisade en köpsignal förra veckan, vilken är markerad i dagsdiagrammet nedan.

På kort sikt (någon dag till några veckor) är trenden fallande, men nedgångstakten har avtagit och index har bildat en dubbelbotten som signalerat uppgång. På ovansidan bevakas ett viktigt hinder på vägen upp mot tidigare topp 1345. Hindret utgörs av det glidande medelvärdet på 50 dagar som tangerar det glidande medelvärdet på 100 dagar. På nedsidan är det avgörande för sentimentet att index inte faller igenom stödområdet som består av trendlinjen och 1250. Ett fall igenom skulle resultera i att nedgångstakten tilltar.

Slutsats: En kortsiktig köpsignal effektuerades igår för aggressiva utbrottshandlare som inte är rädda att gå emot den fallande trenden. I nuläget är det inte längre aktuellt att agera på köpsidan eftersom vi närmar oss motstånd. Blankade positioner bör behållas och en ny säljsignal ges om index faller tillbaka vid MA-20/MA-50. En köpsignal på längre sikt ges när etablering skev ovanför 1345.

Motstånd: 1316 / 1345 / 1370
Stöd: 1300 / 1263 / 1254 / 1250

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto