Home > S&P 500 – Osäkert inför FED-tal

S&P 500 – Osäkert inför FED-tal

De amerikanska börserna steg under tisdagen likt de europeiska. På fredag ska Feds ordförande Ben Bernanke tala. Förra gången Bernanke talade vid Jackson Hole i Wyo vilket var ett år sedan sändes signaler ut att Fed skulle införa kvantitativa lättnader i och med uppköp av statspapper.

Troligtvis kommer Bernanke att tala om de ekonomiska utsikterna för USA och inte komma med några positiva nyheter till alla nervösa investerare där ute. Bland investerarna finns det definitivt en gnutta optimism att han drar fram en kanin ur sin hatt. Detta låg bakom det positiva sentimentet under gårdagen handel i USA.

Inför dagens öppning i USA pendlar de amerikanska terminerna kring nollstrecket.

Teknisk analys S&P 500

S&P 500 har fallit 4 månader i rad. Det är den längsta nedgångssviten sedan 2007. Ni som följer våra analyser känner ni till den stora symmetriska triangeln S&P 500 befunnit sig inom. Under våren skrev vi om ett eventuellt utbrott. Antingen på ovansidan eller nedsidan. Vi såg snabbt att sannolikheten blev allt lägre för att index skulle återta årshögsta och vi gjorde oss redo för ett utbrott på nedsidan.

Att index skulle forcera stödnivåerna med den kraftiga hastigheten hade ingen vågat spekulera i, men huvudsaken är att vi låg på rätt sida när fallet ägde rum. Om vi ser till månadsdiagrammet nedan bekräftade S&P 500 att 38,30 procent nivån är av vikt och utgör nu ett viktigt stöd på nedsidan.

Teknisk analys S&P500 (monthly)
Teknisk analys S&P500 (monthly)

I det kortare perspektivet utgör 1120 en psykologiskt viktig nivå på nedsidan (se dagsdiagram nedan). Nivån har vid ett flertal tillfällen agerat vändningspunk de senaste två veckorna vid 1120. På uppsidan har vi det närmaste motståndet vid 1173, följt av 1200.

Trenden är fallande och index befinner sig nedför det glidande medelvärdet på 20 dagar. Detta innebär att vi försätter leta efter tillfällen att agera som säljare. Momentumindikatorn pekar ner och index är fortsatt över sålt.

Teknisk analys S&P500 (daily)
Teknisk analys S&P500 (daily)

Slutsats: Säljsignal effektueras när index faller genom 1120. Agera på köpsidan kan först göras vid etablering ovanför tidigare toppen 1200 och det glidande medelvärdet på 20 dagar.

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto