Home > S&P 500 prisprognos före Powells vittnesmål

S&P 500 prisprognos före Powells vittnesmål

Börsen är på topp när investerare smälter den möjliga effekten av Omicron-varianten på ekonomin. Feds ordförande Jerome Powell inleder idag sitt vittnesmål inför den amerikanska senaten och kommer sannolikt att uttrycka oro angående Omicron, och därmed vara mer dovish än vad marknadsaktörerna förväntar sig.

Den här veckan är full av viktiga ekonomiska händelser. Den började med en smäll, eftersom investerare hade hela helgen till sitt förfogande för att bedöma nyheten om att en ny COVID-19-variant, kallad Omicron, sprider sig snabbare än de tidigare och kan påverka den ekonomiska återhämtningen. Nu när Fed började ta bort sina lättnader, kan de bli tvungna att fördröja processen eller till och med vända kursen vid en allvarlig påverkan.

Förutom viruset är idag den sista handelsdagen i månaden. Flöden är viktiga på grund av vinsttagning och positionering för årets sluthandel.

Dessutom inleder Feds ordförande Jerome Powell sitt vittnesmål inför senaten. Även om texten släpptes cirka 17 timmar tidigare, kan marknaden fortfarande reagera på frågorna och svaren under sessionen. Powell uttryckte oro över den nya varianten och lät mer dovish än vid förra Fed-mötet.

Vad betyder det för S&P 500-indexet?

S&P 500 är fortfarande i en stigande kanal

S&P 500-indexet utvecklades i en stigande kanal hela 2021. Varje gång en korrigering ägde rum dök det upp nya köpare och skickade indexet till en ny all-time high.

Skräcken från i fredags hade en obetydlig inverkan på den tekniska bilden. Dessutom, även om indexet sjunker under den nedre kanten av den stigande kanalen, förblir biasen hausse om inte fallet är tillräckligt starkt och leder till en stängning under 4 400.

I slutet av oktober konsoliderades indexet i flera dagar i området och studsade högre från det. Därför är det ett centralt område och därmed viktigare än den stigande kanalen.

Äntligen väntar december. Enligt historiska data har december en hög sannolikhet att leverera en positiv avkastning – mer än 70% chans. Därför är snedvridningen för den amerikanska aktiemarknaden fortsatt hausse trots oro för den nya COVID-19-varianten.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto