Home > S&P 500 – Säljarna fortsätter dominera

S&P 500 – Säljarna fortsätter dominera

Det bredare amerikanska indexet S&P 500 har fallit ca 11 procent sedan en lägre topp bildades i slutet av juli. Efter att QE2-programmet avslutades i slutet av juni har vi noterat en nedgång på 6 procent och den amerikanska ekonomin fortsätter uppvisa en långsam återhämtning.

På tisdag kl 20.15 kommer amerikanska FED med ett räntebesked och den stora frågan många investerare har är om några hintar ges om en tredje runda av stimulanser kommer att implementeras, det så kallade QE3-programmet. Augustimötet kommer inte ha någon efterföljande presskonferens som skett under de senaste mötena.

Teknisk analys S&P 500: Index har under en längre tid tillbaka befunnit sig inom en stor symmetrisk triangel, men under förra veckan fick vi ett fall igenom den stigande trendlinjen som agerat ett viktigt stöd. Fallet igenom trendlinjen fullbordade en huvud-skuldra-formation i veckodiagrammet nedan som flaggar för en fortsatt nedgång.

På kortare sikt befinner sig Stochastics på översålt område i dagsdiagrammet nedan. Volymen har de senaste handelssessionerna varit hög då säljarna punkterat ett flertal stöd. Under fredagen bildades en Dojiformation som ur en teknisk synvinkel indikerar en vändning där köparna har tagit över kontrollen.  Än är det för tidigt att dra några slutsatser och reversalformationen bekräftas först när kursen etableras ovanför 1220.

Närmast på nedsidan är det 1170 som hamnar under bevakning följt av det glidande medelvärdet på 200 veckor som noteras vid 1160 i veckodiagrammet. Inför dagen talar mycket för att säljarna fortsätter dominera och vi bör inte ens tänka tanken på att agera på köpsidan.

Slutsats: Blankade positioner behålls och agera på köpsidan kan först göras efter att index återhämtat sig till 1286.

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto