Home > S&P 500 – Terminerna indikerar positiv öppning

S&P 500 – Terminerna indikerar positiv öppning

De amerikanska börserna höll sig i negativt territorium under hela handelssessionen på onsdagen med stora svängningar. I sluthandeln tilltog nedgångstaken och säljtrycket med finanssektorn som tyngsta sänke.

Under torsdagen rapporterades att antalet nya arbetssökande i USA uppgick till 395.000 under förra veckan. Marknaden hade räknat med att antalet skulle uppgå till 405.000. De amerikanska terminerna återhämtade sig marginellt, och handlas i skrivande stund ovanför nollstrecket inför torsdagens öppning i USA 15.30.

VIX-Index (fear-index) som mäter den implicita volatiliteten på S&P 500 studsade upp igen under onsdagen efter att fallit kraftigt under tisdagen. Dagens notering vid 42,99 är i paritet med toppen vid naturkatastrofen i Japan. Avståndet upp till topparna 2008 är stort och vi kan vänta oss att se höga nivåer i VIX och därmed en period av större osäkerhet och nedgångar.

VIX (Weekly)
VIX (Weekly)

Likt övriga marknader är volatiliteten hög i den amerikanska dollarn. I dagsdiagrammet nedan på USD/SEK kan vi ur dagens kursstapel identifiera en Long Legged Doji, vilket visar på stora svängningar mellan köpare och säljare. Valutaparet har under en längre period handlats inom den stigande trendkanalen, men har nu bildat en lägre topp. Ett trendskifte bekräftas när etablering sker under 6,23.

Teknisk analys USDSEK (daily)
Teknisk analys USDSEK (daily)

Teknisk analys S&P 500: Under 2011 har jag talat om den stora symmetriska triangeln S&P 500 befunnit sig inom, som är markerad med blå linjer i dagsdiagrammet nedan. Under juli närmade vi oss oss ett utbrott där vi skulle agera på köpsidan ifall index tog sig ovanför den fallande trendlinjen och agera på säljsidan när vi fick ett utbrott på nedsidan.

Under början av augusti fick vi ett fall genom den stigande trendlinjen och strax därefter ett fall genom ”Fukushima botten”. Det som hände därefter kan definieras som ett brutalt fritt fall med tilltagande volym och volatilitet.

Nu undrar vi vad vi ska göra. Den rätta frågan borde istället vara: Vad ska vi inte göra? Det vi inte borde göra är att föra in mer kapital i marknaden i rådande marknadsläge.

Slutsats: Behåll blankade positioner men avvakta med att ta fler positioner. Osäkerheten är för överhängande och som investerare och trader försöker vi undvika allt för stor osäkerhet. Därför kan det vara en bra idé att ställa sig utanför.

Motstånd: 1170 / 1200 / 1250
Stöd: 1120 / 1100 / 1065 / 1040

Teknisk analys SP500 (daily)
Teknisk analys S&P500 (daily)
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.