Home > S&P 500 vecka 11

S&P 500 vecka 11

S&P 500 fick en nedåtrörelse förra veckan som gav indexet en säljsignal och utlöste vår stop loss. Detta indikerar att marknaden kan ha kommit in en betydligt mer volatil fas. Vi rekommenderar därför att man iakttar försiktighet med innehav för uppgång.

S&P 500 gick marginellt upp förra veckan, men utvecklingen hade sin dramatik när indexet under förra tisdagen var ner ca 2% som mest. Indexet bröt då två stycken uppåtgående trendlinjer samt stängde under stödet vis 1352.

S&P 500 fick då också en säljsignal som indikerar att vi kan ha kommit in en betydligt mer volatil marknadsfas. S&P 500 fick efter det ett återslag uppåt och nu får vi se om indexet, som igår stängde på 1 371,09, kommer att orka utmana motståndsnivåerna strax ovanför eller inte.

Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är oregelbunden till svagt uppåtriktad. Den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, som började tveka lite förra veckan är dock fortfarande klart uppåtriktad.

Däremot har vi alltjämt en negativ divergens från Stochastic-indikatorn och en säljsignal från MacD. Negativ divergens är när själva indexet når nya toppar på allt högre och högre nivåer och medan indikatorn får nya toppar på allt lägre och lägre. Detta är en allvarlig varningssignal om att trendens styrka avtar.

S&P 500 har nu ett motståndsområde vid ca 1 378 där vi både har ett horisontellt motstånd och två trendlinjer som ger motstånd.

Skulle S&P 500 stänga över 1 378 får vi en köpsignal som i så fall tar ut den säljsignalen som indexet nu fått. Vi bedömer dock i så fall risken som hög för att indexet inte kommer att kunna hålla sig kvar över 1 378 under någon längre period.

Detta bland annat på grund av att indexet nu har nått upp till vårt målområde för den här uppgången kring 1 370 samt att indikatorerna så tydligt indikerar ökad svaghet i trendstyrkan.

S&P 500 har viktiga stödnivåer kring 1 333-1 340, vid ca 1 295 och sedan vid ca 1 267. Skulle S&P 500 komma att testa dessa stödnivåer under ökad volatilitet finns det tyvärr en inte obetydlig risk att indexet så småningom också ska testa betydligt lägre nivåer än dessa.

Vi tar emellertid ett steg i taget. Nu ser det snarast ut som om indexet ska testa motståndsnivån strax över nuvarande nivå.

Vi rekommenderar därför att sälja eventuellt kvarvarande innehav i S&P 500 på uppgångar. Använder man även denna uppåtrekyl vi nu fått till blankningar rekommenderar vi en stop loss om S&P 500 stänger över 1 378.

Skulle S&P 500 stänga över 1 378 får indexet en köpsignal men vi rekommenderar i så fall ytterst begränsade positioner för uppgång. Uppåtpotentialen ser nämligen ut att vara klart begränsad jämfört med riskerna på nedsidan.

S&P 500 (Dagsdiagram)
S&P 500 (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.