Home > S&P 500 vecka 40

S&P 500 vecka 40

Det viktiga USA indexet S&P 500 har i år gått ner med ca 13% beräknat på gårdagens slutkurs 1 099,23 vilket är bättre än för vårt svenska OMXS30 som hittills backat hela 26 %. Utförslöpan tog fart framförallt i början av augusti när vi gick under det viktiga stödet kring 1 260. Vi närmar oss nu en rapportperiod som börjar nästa vecka och vi får se om det kan lätta upp humöret på USA-börsen som annars för närvarande är väldigt orolig för det finansiella läget i Europa, och då särskilt Grekland av naturliga skäl.

Den långa trenden, definierat som 200 dagars medeltalskurva, är nedåtriktad sedan augusti.

Den korta trenden, definierat som lutningen på vår 20 dagars medeltalskurva, har varit lite oregelbunden den senaste månaden men har nu åter vänt nedåt. Vi har nu en viktig stödnivå kring 1 100 som vi stängde marginellt under igår. I och med att det kan vara en hel del körningar av detta index så vill vi gärna avvakta och se att vi etablerar oss under 1 100 innan säljsignalen känns riktigt klar.

I den konsolideringsfas vi varit i de senaste två månaderna kan man utläsa något som liknar en huvud-skuldra formation som vi brutit ur på nedsidan. Potentialen på den säljsignalen är ned till ca 1 040 där vi också har en stödnivå från förra året. Går vi under stödet på 1 100 så verkar dock risken vara hög för att vi även ska ner och testa stödnivån kring 1 010.

På den positiva sidan står att vi är nere vid en viktig stödnivå på 1 100 och att vi har en positiv divergens i MacD-indikatorn. Det senare stärker ju bilden något för S&P 500, men det är framförallt en eventuell köpsignals signalvärdet som ökar i och med detta. Och köpsignaler lyser just nu med sin frånvaro i diagrammet. Man kan i och för sig köpa nu om man bara agerar på att vi är vid en viktig stödnivå, och då är ju en positiv divergens bra att ha med sig, men en tät stop loss är nog ännu viktigare…

Slutsats: S&P 500 ser svagt ut och riskerar gå under stödet vid 1 100 vilket givetvis skulle kunna smitta av sig till Europas börser. Agerar man på S&P 500 direkt bör man ha en stop loss på uppåt positioner strax under 1 100. Etablerar vi oss under 1 100 får vi en säljsignal och då rekommenderar vi att en stop loss sätts på 1 140 för nya och gamla blankningar. Satsa på nedgång till minst 1040.

Är man aggressiv kan man testa och köpa vid stödet 1 100 men då rekommenderar vi små positioner och en stop loss alldeles under stödet, förslagsvis på 1089.

S&P 500 (Dagsdiagram)
S&P 500 (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.