Home > S&P 500 vecka 46

S&P 500 vecka 46

S&P 500 ligger i en kortsiktig uppåttrend och har tidigare fått köpsignaler som pekar på en uppgång till årshögsta nivåerna.  Vi fortsätter därför att rekommendera försiktiga köp på rekyler så länge som vi är över 1190.

S&P 500 slog fram och tillbaka förra veckan men slutade på ett svagt plus på 1% sedan man fått besked om regeringsskifte i Italien och Grekland. Indexet är nu ner 1% i år men enligt statistiken är det stor chans att vi slutar året på plus. År innan presidentval brukar nämligen USA-börsen alltid sluta på plus. Det har rimligtvis mycket med att göra att presidenten ser till att stimulera ekonomin året innan valet. Möjligheterna för president Obama att göra detsamma i år är väl ganska begränsade men kanske kan börsen sluta på plus ändå?

Denna typ av stimulans inför ett stundande val är ganska vanligt förekommande världen över. I Sverige så har vi till exempel ofta motsvarande effekt att hushållens privata inkomster genom bidragshöjningar eller skattesänkningar går upp ordentligt under valår .

S&P 500, som tidigare gett köpsignaler som pekar att vi har en potential upp till ca 1360-1370, ligger förnärvarande i en triangelliknande formation med motståndslinje vid ca 1270. Det ser dock ut som om vi har goda chanser att bryta igenom den och även sedan det mindre motståndet vid ca 1295. Blir det fallet så siktar vi sedan på en uppgång till motståndsområdet vid 1360-1370.

På nedsidan har vi ett trendlinjestöd strax under 1240, en stödnivå vid ca 1220 och sedan en relativt viktig stödnivå vid 1190. Stänger vi under stödet vid 1190 får vi säljsignaler som pekar ned mot 1100-1120 stödområdet.

S&P 500 ligger i en kortsiktig uppåttrend men den långa trenden, som vi definierar som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är nedåtriktad. Därför fortsätter vi att rekommendera försiktiga köp på rekyler ned mot de olika stödnivåerna.

Agerar man kortsiktigt så sätt stop lossen strax under respektive stödnivå. Är man mer långsiktig eller riskvillig kan man sätta stop lossen vid en stängning under 1184.

Skulle indexet stänga under stödet vid 1190 får vi en säljsignal och då rekommenderar vi blankning av indexet. Sikta på minst 1120. Stop loss 1225.

Teknisk analys SP500 (dagsdiagram)
Teknisk analys SP500 (dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.