Home > S&P 500 visar styrka

S&P 500 visar styrka

S&P 500 öppnade upp under måndagen i likhet med de ledande europeiska börserna som blinkar grönt. Index öppnade med ett gap vilket innebar en punktering av motståndet 1288,60. Detta stärkte sentimentet och köparna fortsatte pressa upp kursen. I skrivande stund noteras index på 1299. Nästa nivå på ovansidan är 1308.

Dagsmomentum befinner sig på låga nivåer och noteras vid 40,93. Senaste vi var på denna nivå var i  september 2010.

Teknisk analys – kort sikt:
På kort sikt (någon till ett par dagar) är sentimentimentet svagt så länge som kursstaplarna befinner sig under MA-50. Vi har således sett en återhämtning efter föregående veckas nedgång. Trots att fredagens kursstapel gav oss en indikation om att köparna var obeslutsamma (lång svans på ovansidan)  har dagens starka inledning gett oss tron om att kursen kommer utmana MA-50 inom kort.

Teknisk analys – lång sikt:
På längre sikt är trenden fortfarande upp. Så länge som medelvärdena är sorterade i rätt ordning skall vi navigera efter uppgång tills motsatsen visa i prisgrafen.

Slutsats: Eftersom det kortsiktiga sentimentet är svagt bör vi avvakta tills kursstaplarna etablerar sig ovan MA-50. Att köpa på förra veckans dipp är inte att rekommendera då kursen nu är på väg att utmana MA-50. Vi ser även i dagsdiagrammet att en crossover är på väg att bildas och detta ger oss ytterliggare en vägvisning om varför vi skall avvakta.

 

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.