Home > S&P 500: Behöver ny kraft för att vända på den dystra bilden

S&P 500: Behöver ny kraft för att vända på den dystra bilden

S&P 500 toppade precis i inledningen av maj (1370,51) och därmed fick säsongsmönstret ”sell in may and go away” tydligt göra sig hört.
Resultatet av de stora toppar som bildats under året skapade en huvud-skuldra-formation som gav genomslag i början av augusti. Vi ser också att styrkan i uppgången har mattats av, detta bekräftas b.l. a. MACD/Stockhastic-indikatorn som gett lägre toppar i samband med marknadens uppgångar. Efter detta tekniska utbrott blev nedgången väldigt brant och dramatisk i en tilltagande volym. Detta lär ha satt sina spår i marknaden som nu har en rad tuffa nivåer att ta sig igenom på ovansidan. Samtidigt är marknadsoron och volatiliteten hög där en balansgång på stödnivåerna kan bli kortvarig och återigen ge kraftiga genomslag på nedsidan.

Kikar vi på medelvärden ser vi att MA20/MA50 skar MA200 i början av augusti där nu MA200 istället börjar peka nedåt för första gången på väldigt länge. Marknaden har nu sedan fallet i augusti hållt sig uppe och bildat en bear flag-liknande formation, dvs en tillfällig uppgång efter ett kraftigt fall. I det korta kan stödområdet 1136 få stor betydelse där de senaste bottnarna har bildats i en uppgång som också kan liknas en huvud-skuldra-formation. Brister detta stöd är risken stor för att nedgången kan bli snabb där nästa tydliga stödområde finns kring 1100. Även om indexet kan vända ned igen tidigare ser vi 1200 som ett tydligare motstånd på ovansidan, detta följt av 1230.

Sammantaget är den tekniska bilden dyster där det kan vara en idé att hålla koll på stödnivåerna. Vid uppgång gäller naturligtvis detsamma, men det krävs en hel del styrka för att vända på den negativa trenden där kortvariga uppgångar kan bli aktuella men till en början bör ses som tillfälliga.

Stöd: 1136, 1100
Motstånd: 1200, 1230

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.