Home > Spekulationer angående policyåtgärder av Federal Reserves gav stöd åt riskfyllda valutor

Spekulationer angående policyåtgärder av Federal Reserves gav stöd åt riskfyllda valutor

Mer riskfyllda valutor såsom AUD och EUR lyckades försvara sina uppgångar från tidigare i veckan under handeln i går. Detta efter spekulationer om att Federal Reserve skulle utöka sitt program av kvantitativa lättnader, vilket ledde till risktagande bland investerare. I dag väntas uppmärksamheten åter riktas mot euroområdet och de pågående skuldproblemen i Spanien och Italien. Valutahandlare kommer vilja uppmärksamma eventuella meddelanden från dessa två länder, eftersom de kan leda till volatilitet på marknaden. Dessutom kan amerikansk tillverkningsstatistik och bostadssiffror hjälpa USD att återta en del av sina senaste nedgångar, om de kommer in över de prognostiserade nivåerna.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up down up down down up
Veckotrend up down up down up up
Motstånd 1.2785 1.5774 80.53 0.9595 1.0262 0.8156
1.2733 1.5719 80.11 0.9540 1.0213 0.8122
1.2701 1.5685 79.86 0.9507 1.0182 0.8100
Stöd 1.2650 1.5631 79.43 0.9453 1.0134 0.8066
1.2618 1.5597 79.17 0.9419 1.0104 0.8045
1.2566 1.5542 78.75 0.9365 1.0054 0.8010

Ekonominyheter

USD – USD hade en viss återhämtning kontra JPY

Efter att ha fallit så lågt som till 78,78 i nattens handel, lyckades USD iscensätta en måttlig återhämtning kontra JPY under loppet av den europeiska handeln i går. Valutaparet EUR/JPY steg med över 60 punkter och nådde så högt som 79,36. Greenbacken var inte lika lyckosam kontra dess största valutarivaler, där spekulationer vad gäller Federal Reserves om att utvidga sitt program av kvantitativa lättnader ledde till risktagande på marknaden. Valutaparet AUD/USD avancerade med nära 40 punkter under loppet av dagen för att till slut nå så högt som 1,0209. Under tiden steg valutaparet USD/JPY med nära 60 punkter under loppet av dagen för att toppa på 1,5776.

Ser vi till dagens handel kommer valutahandlare i USD vilja uppmärksamma det amerikanska Philly Fed tillverkningsindex och indexet för försäljning av hus, planerad att släppas klockan 14:00 GMT. Båda anses solida indikatorer på den övergripande ekonomiska hälsan och har potential att skapa volatilitet i USD. Något bättre än väntade statistikrapporter från USA kan bidra till att stötta USD och utvidga dess senaste hausseartade trend kontra JPY. Dessutom kan eventuella negativa uppgifter ur euroområdet hjälpa dollarn återhämta sig mot sina mer riskfyllda valutarivaler.

EUR – Uppgångarna i EUR temporära?

EUR apprecierade både mot USD and JPY under den europeiska handeln. Samtidigt nådde de grekiska politiska partierna en överenskommelse om uppsättningen på den nya regeringen efter valet i helgen, vilket ledde till ett ökat risktagande. Valutaparet EUR/USD avancerade med mer än 50 punkter under loppet av dagen för att till slut nå så högt som 1,2723. Under tiden rörde sig valutaparet EUR/JPY uppåt med över 100 punkter pips, för att eventuellt nå 101,11.

Ser vi till dagens aktiviteter höjer analytiker ett varnande finger för att uppmärksamheten åter vänder sig mot skuldproblemen i Spanien. En följd kan bli att vi får se en EUR som vänder till baisse efter gårdagens uppgångar. Spanska obligationsräntor som nyligen toppade på over 7 % signalerade att Spanien snart skulle behöva en mycket större räddningsaktion än vad man ursprungligen trott. Dessutom visade aktuella tyska rapporter om att euroområdets skuldkris kan sprida sig till regionens största ekonomi. Eventuella negativa tyska indikatorer kan resultera i stora nedgångar i EUR.

Guld – Guldpriset föll med ökat risktagande

Priset på guld sjönk under den europeiska handeln hela dagen i går, där risktagandet på marknaden fick guldpriset att vända till baisse. Den åtråvärda metallen sjönk så lågt som 1600 dollar per uns i eftermiddagens handel, ner med mer än 20 dollar för dagen.

En titt in i dagens handel kan guldpriset återta en del av gårdagens nedgångar, då investerare vänder sina blickar mot de pågående problemen i euroområdet. Med inga konkreta lösningar till Spaniens skuldproblem i kombination med rädslan för att regionens skuldkris kan spridas till Italien och Tyskland, kan investerare välja att åter söka sig till säkra tillgångar vilket kan leda till uppgångar i priset på guld.

Råolja – Råoljepriset vände nedåt

Råoljepriset föll tillbaka och kapitulerade det mesta av sina senaste uppgångar under den europeiska handeln i går. Detta efter investerares oro för en avmattning i den amerikanska ekonomiska återhämtningen i kombination med högre än väntade amerikanska råoljelager. De amerikanska råoljelagren ökade med 2,9 miljoner fat råolja förra veckan, vilket signalerade till investerare att efterfrågan i världens största oljekonsumerande land är på väg ner. Som en följd föll priset på råolja med över 1 dollar per fat för att så småningom nå 82,80 dollar per fat.

I dag kommer handlare i olja vilja uppmärksamma nyheterna från USA, särskilt Philly Fed tillverkningsindex och indexet för husförsäljning. Varje indikation på att den amerikanska ekonomin börjat sakta ned ytterligare kan leda till att efterfrågan på råolja sjunker. Som ett resultat kan råoljepriset fortsätta sin baisseartade trend

Tekniska nyheter

EUR/USD

Medan Williams Percent Range på det dagliga diagrammet har passerat över till det överköpta territoriet som indikerar att en nedåtgående korrigering kan uppstå inom en snar framtid, visar de flesta andra långsiktiga tekniska indikatorerna att detta par handlas på neutral mark. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan komma presentera sig den närmaste tiden.

GBP/USD

Stokastiska Slow på det dagliga diagrammet har bildat ett baisseartat kors, vilket indikerar att en nedåtgående prisrörelse kan komma ske de närmaste dagarna. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det överköpta territoriet. Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar för detta valutapar.

USD/JPY

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning inom en snar framtid. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram bildat ett hausseartat kors, vilket signalerar att priset kan vara uppåt. Öppnande av långa positioneringar kan vara ett klokt val.

USD/CHF

De tekniska indikatorerna förser oss med blandade signaler för detta valutapar. Å ena sidan tycks det veckovisa diagrammets MACD/Osma vara nära att bilda ett baisseartat kors. Å andra sidan ligger det dagliga diagrammets Williams Percent Range för närvarande i det översålda territoriet. Valutahandlare kan kanske vilja ta en avvaktande hållning för detta valutapar.

Wild Card

USD/NOK

Slow Stokastiska på det dagliga diagrammet bildat ett hausseartat kors som signalerar en möjlig uppåtgående korrigering. Dessutom har vi Williams Percent Range på samma diagram och ligger för närvarande på -90 nivån, vilket ger ytterligare stöd för tanken om en uppåtgående rörelse idag. Valutahandlare kommer att vilja inta långa positioneringar för detta par idag.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.