Home > Spekulationer om eventuella åtgärder från ECB skickade EUR högre

Spekulationer om eventuella åtgärder från ECB skickade EUR högre

Spekulationer bland investerare om eventuella framtida åtgärder för att sänka lånekostnaderna i Spanien och Italien i går fick EUR att toppa mot flera av dess viktigaste valutarivaler. I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma flera nyhetshändelser från USA som potentiellt kan leda till volatilitet på marknaden. 14:00 GMT kan det befintliga husförsäljningsindexet bidra till att återta en del av gårdagens nedgångar, om det kommer in över det prognostiserade på 4,52 miljoner. Med detta sagt kan de uppgångar i greenbacken begränsas om Federal Reserve antyder om en ny omgång av kvantitativa lättnader när FOMC:s mötesprotokoll släpps klockan 18:00 GMT.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up down down down no
Veckotrend up up down down up up
Motstånd 1.2562 1.5886 80.32 0.9738 1.0540 0.7982
1.2515 1.5837 79.84 0.9691 1.0493 0.7937
1.2484 1.5807 79.55 0.9663 1.0460 0.7909
Stöd 1.2435 1.5758 79.06 0.9616 1.0412 0.7864
1.2407 1.5729 78.77 0.9589 1.0386 0.7836
1.2353 1.5680 78.29 0.9542 1.0332 0.7790

Ekonominyheter

USD – USD deprecierade med risktagande åter på marknaden

USD fick känna av nedgångar under hela den europeiska handeln i går, då spekulationer om att ECB snart kommer att ta definitiva åtgärder för att bekämpa euroområdets skuldkris som ledde till risktagande på marknaden. Mot CHF deprecierade USD med nära 100 punkter för att nå så lågt som 0,9627 under eftermiddagens handel. Valutaparet GBP/USD lyckades nå ett två månaders högsta på 1,5777 under dagens handel, trots en sämre än väntad nettoupplåning för den brittiska offentliga sektorn. En mycket liten korrigering nedåt senare på dagen fick paret ner till 1,5770 nivån.

I dag kommer USD att ha flera möjligheter att återta en del av sina senaste nedgångar då ett parti av potentiellt betydande amerikanska nyheter släpps. Det befintliga husförsäljningsindexet planerad till 14:00 GMT, väntas visa förbättringar på den amerikanska fastighetssektorn. Om dagens nyheter kommer in över det förväntade på 4,52 miljoner kan USD se uppgångar mot JPY under dagen handel.

Klockan 18:00 kommer de senaste FOMC:s mötesprotokollet släppas. Medan vissa analytiker ger en vink om att mötesprotokollen kan antyda om en ny omgång av kvantitativa lättnader, medan andra är mer skeptiska med tanke på den senaste tidens positiva amerikanska nyheter. Om Federal Reserve avstår från att nämna några nya planer på att stimulera den amerikanska ekonomin, kan USD se uppgångar under kvällens handel.

EUR – Analytiker varnar att uppgången i EUR kan vara tillfällig

Eurovalutan nådde ett två veckors högsta mot USD och ett sju veckors högsta kontra JPY i går, då investerare blev alltmer övertygade om att ECB snart kommer att ta till åtgärder för att minska upplåningskostnaderna i Spanien och Italien. Valutaparet EUR/USD rusade upp med mer än 100 punkter under den europeiska handeln för att så småningom bryta vallen på 1,2470. Mot JPY avancerade EUR 107 punkter för att handlas så högt som 99,03 under eftermiddagens handel.

I dag kommer valutahandlare vilja notera att vissa analytiker ser EUR senaste uppgångar som tillfälliga, med tanke på bristen av positiva ekonomiska nyheter som kommer ut från euroområdet. I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma ett parti av amerikanska nyheter som släpps under eftermiddagens handel. Bättre än väntat resultat kan leda till att EUR får släppa ifrån sig några av sina senaste uppgångar. Imorgon väntas handeln bli en volatil dag för EUR, då tillverknings- och tjänstesiffror från Frankrike och Tyskland meddelas.

Guld – Priset på guld nådde ett 2 ½ månaders högsta

Priset på guld nådde så högt som 1 641,09 dollar per uns under den europeiska handeln i går, ett 2 ½ månaders högsta. Totalt sett var ädelmetallen upp med nära 20 dollar per uns under den europeiska handeln, främst beroende det på ett ökat risktagande med spekulationer om att ECB snart kommer att vidta åtgärder för att minska upplåningskostnaderna i Spanien och Italien.

När det gäller dagens handel kommer investerare i guld vilja fortsätta att övervaka meddelanden från euroområdet. Med flera av de rikare länderna i regionen som uttryckt sin opposition till ECB:s plan på att bekämpa skuldkrisen i euroområdets, varnar analytiker för att investerare snabbt kan överge högre avkastningstillgångar såsom guld om det framgår att den ekonomiska situationen kan komma att förvärras ytterligare.

Råolja – Amerikanska råoljelager kan hålla råoljan i hausse

Råoljepriset lyckades utnyttja det ökade risktagandet på marknaden i går med att stiga med mer än 1 dollar per fat under den europeiska handeln. Råvaran steg så högt som 97,81 dollar per fat i går, den högsta nivån sedan i början av maj, som ett resultat av spekulerande hos investerare om möjliga åtgärder från ECB och rädslan för utbudet av råolja på grund av konflikter i Mellanöstern.

Sett till dagens handel kommer investerare i råolja vilja uppmärksamma den amerikanska inventeringsrapporten för råolja som släpps kl 14:30 GMT. Förra veckan hade råoljepriset betydande uppgångar efter att rapporter kommit in under förväntningarna, vilket ledde till antaganden att efterfrågan på råolja i USA har gått upp. Om dagens siffra återigen kommer in under den prognostiserade nivån, kan råoljepriset utöka sitt uppåtgående momentum.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning inom en snar framtid. Ett hausseartat kors på samma diagrams MACD/OsMA visar att vändningen i priset kan vara uppåt. Ligga långt kan vara en bra strategi för detta valutapar.

GBP/USD

Williams Percent Range på det dagliga diagrammet ligger i det överköpta territoriet, vilket gör att detta par kan se rörelser nedåt inom en snar framtid. Denna teori stöds av Stokastiska Slow på det dagliga diagrammet som har bildat ett baisseartat kors. Intagande av korta positioner kan vara ett klokt val idag.

USD/JPY

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning den närmaste tiden. Dessutom har Slow Stokastiska på det dagliga diagrammet bildat ett baisseartat kors, medan Williams Percent Range på samma diagram ligger i det överköpta territoriet. Ligga kort kan vara ett klokt val för detta valutapar.

USD/CHF

Medan det veckovisa diagrammets MACD/Osma har bildat ett baisseartat kors, visar de flesta andra långsiktiga tekniska indikatorerna detta par i en intervallhandel. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan komma att presentera sig den närmaste tiden.

Wild Card

Nikkei 225

RSI på det dagliga diagrammet har börjat närma sig det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan inträffa i en nära framtid. Dessutom har Slow Stokastiska bildat ett baisseartat kors. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att öppna korta positioneringar.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.