Home > SSAB i vändningsläge?

SSAB i vändningsläge?

Stålbolaget SSAB har hittills haft ett mycket tufft börsår. Kursen har gått ner hela 53%, beräknat på kursen i skrivande stund 52,6 kr, vilket är betydligt mer än för OMXS30 som gått ner med 19%.

Den långa trenden för SSAB A, definierad som lutningen på vår 200 dagars medeltalskurva, är nedåtriktad och lär så förbli ett bra tag till. Vi har som lägst i år varit nere på 46,55 kr, vilket är lägre än botten 2008 på 49,3 kr, men vi har sedan dess alltså återhämtat oss något.

Den korta trenden, definierad som lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, har tidigare varit klart nedåtriktad men är nu mer oregelbunden. Vi har också tydliga posititiva divergenser i MacD och Stochastic indikatorerna vilket stärker eventuella köpsignaler. Vi har redan fått mindre köpsignaler i och med att vi brutit genom en nedåtgående trendlinje, men det är framförallt om vi skulle orka över motståndet vid 59 kr som vi får starkare köpsignaler. Vi borde då kunna få upp SSAB A till motståndet vid 69 kr eller kanske tom till 83 kr motståndet. Vi har sedan motstånden vid 95 kr respektive 110 kr att sikta på, men dom nivåerna känns för tillfället väldigt avlägsna. Stödområde finns nu framförallt vid 46,6 kr.

Slutsats: Var försiktig med blankningar i SSAB A, särskilt om vi går över motståndet vid ca 59 kr. Går vi över 59 kr kan vi också rekommendera nettoköp, särskilt om genombrottet sker under en ökad handelsvolym. Stop loss 51 kr. Sikta på 69 kr eller 83 kr. Håll gärna positionsstorlekarna relativt små vid köp. Den långa trenden är ju nedåtriktad.

Spekulativt köp kan också göras om vi närmar oss stödnivån kring 46,6 kr, men var då stringent med stop lossen på förslagsvis 45 kr.

Går vi istället under stödnivån på 46,6 kr får vi nya säljsignaler och då rekommenderar vi blankning. Stop loss 54 kr.

SSAB A (Dagsdiagram)
SSAB A (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.