Home > Blogg: SSAB laddar för kortsiktig rörelse efter konsolidering?

Blogg: SSAB laddar för kortsiktig rörelse efter konsolidering?

Stålbolagen har varit nedtryckta på sistone men det finns en chans till återhämtning om ett tag ifall börsen kan hålla sig på fortsatt höga nivåer och råvarupriserna bara stabiliseras. Detta har dock inte skett på råvarumarknaden men vad gäller börsen verkar den uppåtgående trenden vara intakt.

SSAB A har i år stigit med ungefär 3,5% i år efter en skarp återhämtning från sina lägstanivåer i november och december förra året. Aktien steg kraftigt i januari efter besked om att bolaget köpt finländska stålbolaget Rautarukki för 10 miljarder kronor. Då SSAB alltjämt är hårt belånat valde de att betala köpet med nyemitterade aktier. På grund av detta och en svag rapport för första kvartalet valde de också att slopa utdelningen i vår. Rörelseresultatet för det fjärde kvartalet uppgick till -282 miljoner kronor vilket var nästan 200 miljoner kronor mer än SME Direkts prognossammanställning.

När köpet av Rautarukki offentliggjordes steg SSAB-kursen kraftigt från 48,5 kronor enda upp till 56,5 intradag för att sedan falla tillbaka något. Detta är inte ovanligt då marknaden ofta överreagerar på kort sikt men korrigerar detta på längre sikt. Sedan dess har kursen långsamt sjunkit och pendlingsrörelserna smalnat av i vad som kan liknas vid en triangel. När ”triangeln” väl är slut rör sig kursen åt något håll.

Vad som brukar ske i sådana lägen innan är att priset håller sig nära ett av ”triangelns” avsmalnande sidor, det vill säga ska kursen ned oscillerar priset nära den undre delen av triangeln. När man ställs inför ett sånt läge på börsen kan det också vara bra att hålla reda på möjliga candlestickformationer inom formationen, speciellt ”dragonfly”- och ”gravestone-doji”, som är intradagsformationer som skvallrar om att en vändning är nära förestående. Om det skapas flera sådana i följd brukar det båda gott.

SSAB handlas just nu nära 51 kronor och viktiga nivåer att hålla reda på är 52 kronorsnivån på uppsidan och 50,50 på nersidan vilka är viktiga nivåer för aktien. SSAB var på torsdagen ett kort tag nere under 50,50 och slutade på 50,55 kronor.

SSAB
SSAB

Av: Direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto