Home > SSAB ser svag ut

SSAB ser svag ut

SSAB A har efter en bra start på året haft en betydligt beskedligare utveckling. Hittills i år, räknat på aktiekursen i skrivande stund på 62,55 kr, har aktien gått upp med 3% att jämföra med OMXS30 som gått upp med 10%.

Den senaste tiden har det uppmärksammats att efterfrågan på järnmalm från Kina mattats av och att vinsterna faller i bland annat kinesisk stålindustri. Dessutom börjar har man börjat uppmärksamma att företag som har en hög belåning kan komma att få det svårare när räntorna eventuellt börjar gå upp.

Inget av dessa resonemang gynnar värderingen av SSAB-aktien. Tvärtom.

SSAB A ligger både långsiktigt och kortsiktigt i fallande trender.

SSAB A får en säljsignal om aktien stänger under stödet vid ca 62,4 kr. Vi har sedan ett starkare stödområde först vid 46-50 kr.

För att SSAB A ska få en köpsignal av starkare karaktär måste aktien stänga över motståndet vid ca 71 kr. Sedan har aktien ett motstånd redan vid 76 kr att tampas med.

Stochastic-indikatorn visar att aktien har tendens till att vara översåld. Så vi får se nu om aktien kan rekylera upp från stödnivån här vid ca 62 eller inte. Och andra sidan kan en aktie fortsätta att vara översåld en längre tid om den kommit in i en stark nedåtriktad trend.

Vi vill rekommendera försiktighet med innehav i SSAB aktien. Aktien ser svag ut och kan lätt få säljsignaler. Stop loss på eventuella innehav om aktien stänger under 62,4 kr. Skulle aktien rekylera uppåt rekommenderar vi att aktien säljs. Köp tillbaka SSAB A först om aktien etablerar sig över 71 kr eller över motståndet vid 76 kr.

SSAB A (Dagsdiagram)
SSAB A (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto