Home > SSAB visar styrka men är inte köpvärd

SSAB visar styrka men är inte köpvärd

Den 2 november skrev jag: Om SSAB-aktien punkterar nuvarande stöd vid 92 kronor kan vi få se en större nedgångsfas, det finns dock gott om stöd på vägen ner. Den som är spekulativt lagd kan invänta en vändning i den relativa styrkan mot OMXS30 och hålla koll på när MACD vänder upp, men placera då stoppen strax under resepktive stödnivå som du hittar nedan.

Teknisk analys SSAB A: För exakt en månad sedan såg det mesta nattsvart ut i SSAB men stödnivån kring 90-92 kronor höll för ett test den 23 november och därefter har kursen stigit med 9,5 procent på 6 dagar. Nu närmar sig aktien den fallande motståndslinjen som förbinder tidigare toppar från oktober och maj, en linje som den senaste månaden sammanfaller med 100-dagars medelvärde.

Trenden i SSAB är fortsatt negativ, både på kort och lång sikt. Även om aktien vänt upp via en dubbelbotten anser jag inte att aktien är köpvärd så länge den inte befinner sig i en positiv trend.

Gummisnodden (RSI-3) är nu istället hårt spänd på ovansidan (96 av 100) och samtidigt närmar sig aktien flera motstånd som istället kan ge en rekyl från den senaste tidens uppgång.

Både MACD och RSI-14 pekar uppåt och det är för tidigt att spekulera i blankning, men man bör göra sig beredd för när OMX vänder ner och när det börjar gå tungt vid något av de kommande motstånden är SSAB en bra blankningskandidat.

SSAB-aktien är fortfarande betydligt svagare än OMX, även om styrkan tilltagit något, men det är mycket marginellt. Det är precis sådana aktier som är lämpliga att gå kort i när börsklimatet åter vänder ner. Skulle aktien däremot passera både MA-100 vid 105 kronor och MA-200 vid 113 kronor vänder vi på klacken och vår setup är passerad.

Sammanfattning: Även om aktien på kort sikt ser stark ut närmar sig ett kluster med motstånd, samtidigt är de korta momentumindikatorerna hårt spända på ovansidan. Aktien är svagare än OMXS30 relativt sett (ej att förväxla med RSI) och lämpar sig utmärkt för blankning när både OMXS30 och SSAB vänder ner.

Motstånd: 100,20 / 101, 70 / 105,60 / 109,40 / 113,00
Stöd: 96,30 / 94,00 / 90,90 / 86,30

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.