Home > Stagecoach stiger med 27% efter prat om förvärv tidigare under veckan. Dags att köpa?

Stagecoach stiger med 27% efter prat om förvärv tidigare under veckan. Dags att köpa?

Allt tyder på en potentiell sammanslagning mellan Stagecoach Group och det rivaliserande bussbolaget National Express. Dessa samtal fick Stagecoach att stiga med 27% på tisdagen, men priset kan stiga ännu mer.

Såg du att Stagecoach Group (SGC) aktiekurs steg i tisdags och sedan dess har stannat kvar vid den nya höga nivån? Det här månadsdiagrammet visar vad jag menar:

Stagecoach Groups månadsdiagram (källa: Yahoo! Finance)

Detta skedde efter att styrelsen för det rivaliserande bussföretaget National Express (NEX) bekräftade att de aktivt diskuterade en sammanslagning mellan de två företagen. Eftersom NEX är ungefär tre gånger större än SGC skulle detta vara ett övertagande i alla aspekter utom namnet, och de som äger aktier i Stagecoach skulle få 0,36 National Express-aktier för var och en av sina nuvarande aktier.

Så ska du köpa aktier i Stagecoach nu? Låt oss snabbt sammanfatta vad Stagecoach är och gör, sedan försöka svara på den frågan.

Vad är Stagecoach Group plc?

Stagecoach Group plc är en brittisk leverantör av väg- och järnvägstransporttjänster. Det är även National Express, så det finns gott om synergier. Jag kan inte riktigt komma ihåg var, men jag läste någonstans att Stagecoach hade övervägt National Express som ett uppköpsmål för ett tag sedan, så nu kan man säga att vinden har vänt.

Ska man köpa aktier i Stagecoach just nu?

Stagecoach låg på cirka 400p per aktie för sex år sedan, vilket är nästan fem gånger högre än idag. Även om en återgång till den nivån är mycket osannolik vet vi att aktierna ofta stiger ännu högre efter en inledande prisuppgång vid ett uppköp, och du behöver bara titta på Morrisons Supermarkets (MRW) sex månaders prisdiagram för att se vad jag menar med det:

Morrisons Supermarkets sexmånadersdiagram (källa: Yahoo! Finance)

Tillbaka till Stagecoach: uppenbarligen tror National Express styrelse att Stagecoach är undervärderad, eller åtminstone att de var det när de lade sitt bud.

Var kan man köpa aktier i Stagecoach idag?

Stagecoachs aktier är listade på London-börsen (LSE) med ticker-symbolen SGC. Du kan köpa aktier via alla mäklare som har tillgång till LSE, och det här är två av de bästa mäklarna du kan prova:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto