Home > Starbreeze undersöker distribution av Dead by Daylight.

Starbreeze undersöker distribution av Dead by Daylight.

Starbreeze fortsätter att se över möjligheten för att distribuera Dead by Daylight (DBD) för konsol till den fysiska delen av handel i Norden och Asien.

Konsolvarianten av Dead by Daylight kommer som meddelats tidigare i veckan distribueras digitalt för Playstation 4 och Xbox One. Det avtal som nu tecknats med 505 Games gäller distributionen av det fysiska spelet ut till handeln.

”Det ena avtalet blev klart före det andra, annars hade vi nog bakat ihop det i ett pressmeddelande”, säger Starbreeze ir-chef Maeva Sponbergs till Nyhetsbyrån Direkt.

Dead by Daylight har utvecklats av den kanadensiska studion Behaviour Digital, Starbreeze står som förläggare och 505 Games numera som distributör till handeln förutom i Asien och Norden.

”Vi kan välja en annan leverantör för de delarna. Till exempel för vårt spel Payday valde vi en annan distributörspartner i Norden (Wendros) för att få ett bättre fokus”, säger Maeva Sponbergs.

Men ni vill distribuera Dead by Daylight till handeln även i Norden och Asien?

”Det är en möjlighet vi givetvis fortsätter att undersöka”, kommenterar ir-chefen.

För rätten att distribuera spelet kommer 505 Games att betala en garanterad minimiroyalty på 2,5 miljoner dollar. Hur det specifika avtalet mellan parterna ser ut när det gäller fördelningen av försäljningsintäkterna vill Starbreeze inte avslöja.

”Branschstandard är någonstans 60/40-split till distributören”, säger Maeva Sponbergs.

Applicerat (teoretiskt) på den nu aktuella affären skulle det innebära att 60 procent av intäkterna går till 505 Games och att Behaviour och Starbreeze delar på de övriga 40 procenten efter att minimumgarantin är avräknad.

Dead by Daylight släpptes till PC i juni 2016 och har sålt mer än 1,8 miljoner kopior på den digitala distributionsplattformen Steam. Konsolversionerna väntas lanseras under det andra kvartalet 2017.

Starbreeze undersöker distribution av Dead by Daylight.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto