Home > Stark ISM Non-Manufacturing-rapport får aktierna att stiga

Stark ISM Non-Manufacturing-rapport får aktierna att stiga

Aktiemarknaden i USA fortsätter prestera väl denna vecka. Trots den osäkerhet som skapades efter att president Trump infekterades med COVID-19 verkar det som att marknaden har hittat ett sätt att hantera sjukdomen. Nyheterna påverkade inte priserna särskilt mycket, och all den mark som tappades under fredagen återhämtades snabbt i början av handelsveckan.

ISM Non-Manufacturing-rapporten är en av orsakerna bakom den starka vändningen igår. Denna hamnade på 57,8, vilket var betydligt bättre än förväntningarna på 56,3. Detta återspeglar en stark vändning för den viktigaste sektorn i USA, tjänstesektorn.

Vad ISM Non-Manufacturing-rapporten i september innehöll

Till att börja med steg ISM Non-Manufacturing från 56,9 till 57,8. Det var inte alla komponenter som expanderade i september, men de viktigaste gjorde det.

Exempelvis fortsätter affärsaktivitet/produktion att expandera snabbare än andra undersektorer. Denna nådde 65 i september, efter att ha nått 62,4 månaden innan. Det är alltid användbart att komma ihåg att ett värde över 50 innebär expansion, medan ett värde under 50 innebär en sammandragning.

En annan delsektor som visade anmärkningsvärd tillväxt var nya beställningar. Denna växte från 56,8 till 61,5. Detta är en enastående utveckling då det är den fjärde månaden i rad med tillväxt.

Alla positiva nyheter bleknar dock i jämförelse med sysselsättningen. För första gången på länge visar sysselsättningen i ISM Non-Manufacturing på växande förhållanden. Förra månaden sammandrog sysselsättningen fortfarande då siffran landade på 47,9, vilket är en bra bit under 50. I september tog sig dock sysselsättningen över gränsen till expansion och nådde 51,8.

För att sätta detta i perspektiv är det värt att ta en titt på hur ISM presterade innan coronaviruset. Innan pandemin nådde USA växte ISM Non-Manufacturing i 122 månader i rad. Ja, detta är över ett årtionde, och tjänstesektorn i USA fortsatte att expandera.

Detta stoppades abrupt i april och maj i år. Men, två månader av sammandragning räckte, och nu befinner vi oss i den fjärde månaden i rad med expansion i sektorn.

Naturligtvis är det fortfarande mycket som måste göras. Men det känns som att sektorn har en stabil grund att stå på för vidare expansion, framförallt med tanke på att Fed kommer hålla sin penningpolitik lättad under flera år framöver.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.