Home > Stark resultatrapport racket inte för Microsofts aktier

Stark resultatrapport racket inte för Microsofts aktier

Microsoft levererade sina resultat för det första kvartalet 2021 denna vecka, och resultaten är imponerande. 

Företaget rapporterade en tillväxt på 11% för dess processer för produktivitet och företag, 20% tillväxt för deras intelligenta molntjänster och 6% tillväxt för datorer. Allt sammantaget växte deras nettointäkter med 30% med en ökning på 15% i bruttomarginal och 12% i intäkter.

Sammantaget är detta fantastiska resultat. Ändå sjönk företagets aktier tillsammans med andra aktier. Aktiemarknaden i USA sjönk denna vecka då den andra rundan av stödpaket aldrig kom samtidigt som antalet COVID-19-infektioner ökade.

Höjdpunkter från Microsofts resultat för det första kvartalet 2021

Investerare kan inte säga att Microsoft inte levererade. Det enda man kan säga om reaktionen på företagets aktiepris är att resultaten släpptes med dålig timing.

Kassaflödet är en av de viktigaste mätvärdena i en finansiell rapport, och det steg med 40% över ett år. Till följd av det ökade det fria kassaflödet med 38% och nådde därmed 14,4 miljarder dollar.

När det kommer till produktivitet- och företagsprocesser inkluderas Microsofts Office-produkter för företag och privatpersoner, LinkedIn och andra dynamiska produkter och molntjänster. Dessa växte med 9%, 13%, 16% samt 19%. Av dessa fyra var det LinkedIns tillväxt som överraskade mest då det sker samtidigt som ekonomin har haft svårt att hantera det nya normala med att arbeta hemifrån och en stigande arbetslöshet.

Serverprodukter och molntjänster växte med hela 22%. Återigen är det Microsoft Azure som presterar bäst, och växte med 48%. Microsoft Azure har utvecklats för att erbjuda ett alternativ till Amazons AWS, och sedan dess lansering har det blivit en kassako för Microsoft. Även Xbox och relaterade tjänster steg med 30% i intäkter.

Allt sammantaget levererade Microsoft enastående resultat för det första kvartalet, och de har varit ett av de IT-företag som har tjänat mest på nedstängningarna och nya konsumtionsvanor. Arbete på distans har inneburit att allt fler hushåll har behövt investera i hemmakontor, vilket innebär att de måste köpa både mjukvara och hårdvara.

Dessutom spenderar folk mer tid i hemmet, vilket innebär att de har mer tid över till att surfa på internet och att spela datorspel. Microsoft hade med andra ord en väldigt stark position att dra nytta av dessa förändringar.

Tyvärr sjönk aktiepriset tillsammans med den allmänna marknaden. Microsoft har dock en bra position att eventuellt sticka iväg från den övriga marknaden när tillfälle ges.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto