Home > Starka siffror från detaljhandeln i Kanada får CAD att stiga

Starka siffror från detaljhandeln i Kanada får CAD att stiga

Ytterligare ett V-format diagram kommer från den kanadensiska detaljhandeln för juni, som steg starkt med 23,7% MoM, vilket visar att konsumenter är villiga att spendera pengar igen, vilket även skapar hopp för framtida tillväxt.

Det som är ännu mer viktigt med siffrorna från juni är att de översteg säljvolymerna från februari. Med andra ord ligger detaljhandeln, vilket är en viktig ekonomisk indikator oavsett ekonomi, på nivåer som liknar de innan pandemin.

Detaljer från juni månads detaljhandel i Kanada och påverkan på CAD-paren

Konsumenter är de som driver ekonomisk återhämtning. Om konsumenterna inte spenderar pengar är det svårt att uppnå ekonomisk återhämtning.

Exempelvis använder företag en viss nivå av försäljning för att skapa prognoser över kassaflödet. Företag använder kapitalverktyg för att skapa prognoser och för att avgöra hur stort behovet är för kontanter eller för att återinvestera. För att göra det krävs dock pålitliga köpbeteenden. Om ett företag exporterar solkräm sker antagligen stora delar av försäljningen under sommaren och inte på vintern. Men om konsumenterna inte köper solkräm kommer lagren bli en last för återförsäljaren. Produktionen minskar, och om inget förändras kommer uppsägningar krävas.

Om konsumenterna är villiga att spendera kan ekonomin börja återhämta sig. Till en början går det långsamt, men efter hand blir det allt mer övertygande.

Detta är förvisso ovanliga förhållanden. Exempelvis har en delsektor upplevt sin största ökning i juni, vilket var återförsäljare av fordon och reservdelar. Försäljningen gick upp med 53,4% i denna specifika delsektor, men denna data måste tolkas med en nypa salt. Denna skarpa ökning kan förklaras av en uppdämd efterfrågan efter det nedstängda läget under våren.

Allt sammantaget var det en bra rapport från Kanada, vilket är en av världens mest utvecklade ekonomier. Om denna trend även kan ses i andra delar av världen är det ett bra tecken för den globala ekonomin.

Den kanadensiska dollarn (CAD) fortsatte att öka. Just nu är trenden mot USD stark, men det beror inte nödvändigtvis på denna positiva data från Kanada. Istället har den antagligen att göra med dollarns allmänna nedgång på valutamarknaden.

Sådana positiva nyheter som vi nu har sett med detaljhandeln i Kanada kan dock få paret att röra sig mot extrema värden. Efter nyheterna förflyttade sig USDCAD till rekordlåga noteringar, då investerare firade de positiva utvecklingarna för den kanadensiska ekonomin.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto