Home > Starkt tredje kvartal från Walmart 2021, både vad gäller intäkter och vinst

Starkt tredje kvartal från Walmart 2021, både vad gäller intäkter och vinst

Säsongen för att rapportera intäkter fortsatte denna vecka med ett par viktiga namn, bland annat Walmart. Den amerikanska butiksjätten visade starka resultat från det tredje kvartalet och slog alla förväntningar. Åter igen växte onlineförsäljningen exponentiellt, långt över tvåsiffrigt, vilket bekräftar faktumet att sektorn har gagnats av restriktionerna och i vissa fall nedstängningarna.

Företaget rapporterade 134,7 miljarder dollar efter förväntningar på 132,42 miljarder dollar, vilket låg i linje med vad marknaden förväntade sig. Dock rapporterade de en EPS på $1,34 efter förväntningar på $1,18. Även den amerikanska e-handeln växte med slående 79%, vilket bidrog starkt till den övergripande försäljningen. Jämförbar försäljning i USA växte med 6,4% jämfört med 3,9%.

Hektiskt kvartal för Walmart

Företaget lanserade Walmart+, ett medlemskapserbjudande som bland annat erbjuder obegränsad fri frakt och rabatter. När detta lanserades jämfördes det av många med Amazon Prime, och det var en korrekt jämförelse. Med tanke på den stigande e-handeln kan man säga att Walmart+ har varit en framgångssaga direkt från starten.

Walmart fortsätter att innovera. Detta kvartal utannonserade de ny drönarleverans i USA genom att gå samman med företag som DroneUp och Flytrex. De utannonserade även planer att nå noll utsläpp vid 2040, och ett nytt partnerskap med Goldman Sachs utannonserades för att erbjuda tillgång till kapital för de som shoppar på nätet.

Ovan är ett par höjdpunkter från vad som hände på Walmart under detta kvartal. Tillsammans med bättre intäkter än väntat har aktiepriset stigit efter denna rapport.

Analytiker välkomnade också rapporten. JP Morgan noterade de starka resultaten och belyste tillväxt i rörelsemarginalen. En annan positiv aspekt som är värd att notera är Walmarts förmåga att reducera sina förluster i sin digitala verksamhet snabbt, och att de samtidigt har lyckats hålla jämn takt med den starka efterfrågan i matleveranssektorn. I vissa fall har Walmart lyckats leverera på mindre än 30 minuter.

Allt sammantaget var det ett starkt resultat, och ett stabilt kvartal. Walmart har både resurserna och förmågan att möta denna kris. Faktumet att sektorn inte har drabbats så hårt av pandemin hjälpte givetvis också.

Walmart har blivit ytterligare ett företag som har slagit förväntningarna detta kvartal. Detta visar att den amerikanska ekonomin fortsätter att förbättras.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.