Home > Statistik från euroområdet signalerade ytterligare ekonomisk nedgång

Statistik från euroområdet signalerade ytterligare ekonomisk nedgång

EUR deprecierade kontra USD i går, efter publicerandet av ett sämre än väntat tyskt affärsklimatindex och BNP-data som signalerade en ekonomisk nedgång i euroområdet. Samtidigt kom bättre än väntade nyheter från USA vilket resulterade i uppgångar för råoljepriset under eftermiddagens handel. I dag väntas åter amerikanska nyheter generera volatilitet. Valutahandlare kommer vilja notera resultaten av det underliggande KPI-talet, Empire State tillverkningsindex och TIC -långsiktiga inköp. Eventuell positiv data kan leda till ytterligare risktagande på marknaden, vilket kan resultera i ytterligare uppgångar för råvaror och högre avkastningsvalutor.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up down up down down up
Veckotrend up down up down down up
Motstånd 1.2428 1.5768 79.74 0.9852 1.0580 0.7952
1.2379 1.5720 79.30 0.9805 1.0532 0.7907
1.2345 1.5693 79.03 0.9775 1.0503 0.7880
Stöd 1.2298 1.5645 78.60 0.9732 1.0451 0.7836
1.2265 1.5617 78.33 0.9700 1.0424 0.7808
1.2216 1.5570 77.89 0.9653 1.0371 0.7763

Ekonominyheter

USD – Detaljhandelssiffror gav USD ett stöd kontra JPY

Valutaparet USD/JPY tog sig upp till den högsta nivån på nästan en månad i går, efter positiva amerikanska detaljhandelssiffror. Detta gav investerare signaler om att den amerikanska ekonomiska återhämtningen fortskrider snabbare än vad som ursprungligen prognostiserats. Valutaparet var upp med mer än 50 punkter under den europeiska handeln för att handlas så högt som 78,92. En liten korrigering nedåt senare under dagen fick USD ned till 78,80 nivån. Kontra CHF apprecierade USD med cirka 50 punkter innan den toppade på 0,9743. Vid eftermiddagens handel låg valutaparet USD/CHF runt 0,9730 nivån.

Ser vi till dagens handel kommer valutahandlare i USD vilja uppmärksamma ett parti amerikanska nyheter planerade att släppas under mitten av handelsdagen. Det underliggande KPI och Empire State tillverkningsindex som båda släpps 12:30 GMT, kan komma att stödja en fortsatt uppgång för US dollarn, om de kommer in över sina förväntade nivåer. Dessutom kan TIC-långsiktiga inköp 13:00 GMT signalera ytterligare tillväxt i den amerikanska ekonomin om den kommer in över det förväntade på 47.5B.

EUR – EU:s BNP-siffra tyngde EUR

Den ekonomiska nedgången i euroområdet som betonades av gårdagens BNP-siffra fick EUR att vända till baisse mot flera av dess viktigaste valutarivaler, inklusive USD och GBP. Efter starka uppgångar under den asiatiska handeln sjönk valutaparet EUR/USD från ett högsta på 1,2384 till 1,2325 före utgången av den europeiska handeln. Kontra GBP deprecierade EUR med nära 30 punkter för att handlas så lågt som 0,7856 i början av eftermiddagens handel.

Med en helgdag i stora delar av euroområdet kommer riskaptiten på marknaden sannolikt att bestämmas av ett parti amerikanska nyheter planerade att släppas under mitten av handelsdagen. Varje tecken på tillväxt i den amerikanska ekonomin kan leda till risktagande bland investerare, vilket kan stödja EUR kontra säkra tillflyktsortsvalutor såsom JPY. Skulle de amerikanska indikatorerna komma in under de förväntade nivåerna, kan investerare flytta sitt medel till säkra tillgångar, vilket kan resultera i att EUR utvidgar sin baisseartade trend från gårdagen.

Guld – Priset på guld rasade efter amerikanska nyheter

Positiva amerikanska detaljhandelssiffror i går signalerade ett uppsving i den amerikanska ekonomiska återhämtningen och fick investerare att sänka sina förväntningar om att Fed kommer att ta till åtgärder för att initiera en ny omgång av monetär stimulans. Som en följd av detta hade högre avkastningstillgångar såsom guld betydande nedgångar under mitten av dagens handel. Den dyrbara metallen sjönk mer än 25 dollar per uns för att nå så lågt som 1 590,62 dollar per uns. En korrigering uppåt senare under dagen fick priset att klättra något över den psykologiskt betydelsefulla 1600 dollar nivån.

I dag kommer investerare i guld att återigen vilja uppmärksamma ett parti amerikanska nyheter, eftersom det sannolikt kommer att avgöra riskbenägenhet bland investerare. Om nyheten återigen kommer in över de prognostiserade nivåerna kan priset på guld få känna av ytterligare nedgångar under eftermiddagens handel.

Råolja – Positiva amerikanska nyheter gynnade råoljan

Olja fick ett uppsving under den europeiska handeln i går, efter positiva amerikanska detaljhandelssiffror. Detta gav investerare signaler om att efterfrågan i världens största energiförbrukande land kan stiga. Råoljepriset steg med över 1 dollar per fat under dagens lopp och nådde så småningom en topp på 93,89 dollar per fat. En liten korrigering nedåt förde råvaran till 93,25 dollar per fat senare under dagen.

I dag förutom varje utveckling i Mellanöstern, kommer investerare i råolja vilja uppmärksamma den amerikanska inventeringsrapporten för råolja, som släpps kl 14:30 GMT. Den amerikanska inventarierapporten kom in under den prognostiserade nivån för de senaste två veckorna, vilket indikerar att den amerikanska ekonomin växer. Om dagens nyheter än en gång signalerar ökad oljekonsumtion, kan råoljepriset fortsatta sin resa uppåt under eftermiddagens handel.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Ett hausseartat kors tycks ha bildats på det veckovisa diagrammets MACD/Osma, vilket signalerar en uppåtriktad trend under de kommande dagarna. De flesta andra tekniska indikatorerna visar att detta valutapar för närvarande handlas i ett intervall, vilket gör det svårt att förutse en trend. En vänta och se strategi kan vara det bästa alternativet vid denna tidpunkt.

GBP/USD

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar att detta valutapar ligger i neutralt territorium, vilket innebär att inga betydande trender är prognostiserade vid denna tidpunkt. Att inta en vänta och se strategi kan vara det bästa alternativet, eftersom en tydligare bild sannolikt kommer att presentera sig i en nära framtid.

USD/JPY

Bollinger Bands på det veckovisa diagrammet har börjat smalnat av som signalerar att ett tecken på att ett skifte i priset skulle kunna ske i en nära framtid. Dessutom med Williams Percent Range på veckodiagrammet som börjat snirkla sig in i det översålda territoriet och indikerar att priset kan bli hausse. Ligga långt i detta valutapar kan vara att föredra för dagen.

USD/CHF

Både Williams Percent Range och RSI på det veckovisa diagrammet ligger mycket nära att ta sig in i det överköpta territoriet, vilket signalerar att nedåtgående rörelser kan uppstå under de kommande dagarna. Valutahandlare kommer vilja uppmärksamma dessa två indikatorer. Om det ges signaler om att valutaparet ligger i det överköpta territoriet, kan det vara ett bra tillfälle att öppna korta positioneringar.

Wild Card

Kaffe

En hausseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tyder på att en uppåtgående rörelse skulle kunna inträffa den närmaste tiden. Dessutom har Williams Percent Range tagit sig in i det översålda territoriet. Detta kan vara ett bra tillfälle för valutahandlare att inta långa positioneringar, där en hausseartad rörelse kan uppstå inom kort.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.