Home > Stigande efterfrågan på elfordon och de mineraler som krävs för att bygga dem

Stigande efterfrågan på elfordon och de mineraler som krävs för att bygga dem

Kampen mot klimatförändringar fortsätter. Regeringar i den utvecklade världen har allt mer börjat gynna gröna projekt, och elfordonsmarknaden är en av de marknader som kommer expandera dramatiskt de kommande åren.

Världen förändras snabbt, och inte bara i form av den nya verklighet som har följt COVID-19-pandemin. Även innan det hade samhället börjat uppmärksamma den miljöpåverkan som klimatförändringar har, och har börjat agera.

Europa blir allt grönare, tack vare den gröna given. EU har lovat att genomföra projekt för att minska utsläppen av växthusgaser med minst 40% under nivåerna 1990 innan 2030.

Dessutom är målet att nå minst 32% av förnybar energi i den totala energimixen och att slutligen nå en förbättring på minst 32,5% i energieffektivitet inom samma tidsfrist. Tro det eller ej men Europa är på väg att uppnå sina mål.

Men Europa är inte den enda kontinenten som bekämpar klimatförändringarna. Den nya amerikanska regeringen har vänt på föregående president Trumps politik och är nu tillbaka i framkant för att bekämpa klimatförändringarna.

Företag måste givetvis anpassa sig efter detta, och samma sak gäller för konsumtionsvanor. Gröna produkter och investeringar gagnas, stöttas via subventioner och har blivit allt mer populära. Enligt en studie av Deutsche Bank kommer batteridrivna elektriska fordons penetration på den kinesiska marknaden öka med över 40% och över 30% i Europa och USA år 2030.

Detta innebär att många bilar måste tillverkas, vilket innebär att ett massivt industriskifte pågår just nu.

Efterfrågan på mineraler kommer öka exponentiellt

Just nu är Tesla den mest kända elfordonstillverkaren i världen. Till följd av det kommer stora delar av deras vinster från att sälja miljökrediter till andra biltillverkare som ligger efter vad gäller elfordonstillverkning.

Detta kan dock förändras snabbt. Volkswagens aktie steg med över 100% under årets första kvartal efter nyheterna att de har investerat massivt i stora fabriker som ska tillverka batterier för deras framtida enorma elektriskt drivna flotta.

En annan europeisk biltillverkare, BMW, förväntar sig att minst 50% av deras globala försäljning ska komma från fullständigt elektriskt drivna fordon år 2030. Företaget förväntar sig även att leverera över 100 000 fullt elektriska fordon till konsumenter bara i år.

Till följd av denna stigande trend på elfordonsmarknaden kommer de mineraler som används i tillverkningen troligtvis se sin efterfrågan stiga i en nära framtid. Koppar, litium, nickel, mangan och kobolt utgör mer än hälften av de material som krävs för att tillverka en elbil.

De goda nyheterna är att vind-, sol- och kärnkraft ansvarar för stor del av produktionen av koppar. De dåliga nyheterna är att mer effektiva sätt måste tas fram för att kunna extrahera de övriga mineralerna.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto