Home > Stökig avslutning på året väntar enligt Goldman Sachs.

Stökig avslutning på året väntar enligt Goldman Sachs.

Börserna i USA och Europa står inför en stökig avslutning på året och de breda indexen kan komma att tappa ett par procent från dagens nivåer.

Det skriver Goldman Sachs i en ny analys, rapporterar Bloomberg News.

”Vi är lite mer defensiva, vi har en viss preferens för Asien och tillväxtmarknader relativt mer utvecklade marknader och vi är lite mer ’bearish’ på Europa och USA fram till årsskiftet”, säger Goldmans strateg Christian Mueller-Glissman till nyhetsbyrån.

Det breda europeiska indexet Stoxx Europe 600 är i dagsläget ned drygt 7 procent och Goldman Sachs menar att ytterligare 2 procents nedgång är rimlig i år. Även för amerikanska S&P 500, som avancerat drygt 5 procent i år, spås en nedgång på 2 procent.

I USA är det höga värderingar – med ett genomsnittligt p/e-tal på 18, klart över de senaste fem årens snitt på 15,6 – som oroar. Presidentvalet nästa månad och eventuella räntehöjningar från Fed kan utgöra utlösande faktorer för en börsnedgång, menar strategen.

Vad gäller Europa fokuserar Goldman på den svaga tillväxten och den europeiska centralbankens svårigheter att stimulera ekonomin.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto