Home > Stora Enso har fallit som en fura, men nu?

Stora Enso har fallit som en fura, men nu?

Skogsföretaget Stora Enso har under året drabbats hårt av börsnedgången. Stora Enso R har i år gått ner 37 %, beräknat på aktiekursen i skrivande sund på 43,87 kr, vilket är en betydligt större nedgången än för OMXS30 med sina -19 %.

Den långa trenden för aktien är också klart nedåtriktad.

Den kort trenden har dock flackat ur och har de senaste dagarna vänt uppåt. Vi har också fått en del köpsignaler när vi gått över motstånd vid 43 kr. Dessutom har vi under de senaste månaderna fått positiva divergenser i våra MacD och Stochastic indikatorer. Detta stärker bilden av aktien och gör att vi ska ta köpsignaler på lite större allvar, trots att den längre trenden fortfarande är nedåtgående.

Det ser nu ut som vi ska upp och testa motståndet vid 50 kr. Sedan får vi se. Men går vi även över 50 kr motståndet kan vi sedan sikta på  motståndsområdet kring 54 till 57.

På nedsidan har vi ett stödområde kring 43 kr men det är ett betydligt viktigare stödområde kring 38 kr. Går vi under 38 kr så får vi starka säljsignaler.

Slutsats: Vi rekommenderar att eventuella blankade positioner köps tillbaka. Nettoköper man nu på den köpsignal som erhållits rekommenderar vi att man tar relativt små positioner. Den långa trenden är ju nedåt. Stop loss 40 kr. Sikta på 50 till 57 kr.

Skulle nu aktien istället, lite överraskande, tvärt vända nedåt och gå under stödet vid 38 kr rekommenderar vi en blankning med stop loss på 41 kr. Sikta då på en nedgång till ca 30 kr.

Stora Enzo R (Dagsdiagram)
Stora Enso R (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto