Home > Stora Enso samlar kraft för utbrott

Stora Enso samlar kraft för utbrott

Stora Enso stiger på Stockholmsbörsen och ligger efter ett par timmars handel i topp av de nordiska bolagen i massa- och papperssektorn.

Enligt Aktiespararna.se har Handelsbanken Capital Markets höjt sin rekommendation för Stora Enso till köp och uppmanar sina kunder att utnyttja nuvarande marknadssvaghet för att ta en position i aktien.

”Vi höjer prognosen för rörelseresultatet (ebitda) de kommande tre åren med 2-12 procent och väntar oss en genomsnittlig vinsttillväxt på drygt 25 procent årligen under perioden (2013-2015)”, skriver Handelsbanken, enligt Aktiespararna.

Bakom den förväntade resultatförbättringen ligger en tro på att en ny  kostnadseffektiv produktion och kapacitetshöjningar inom förpackningspapper, massa och kartong ska få ett stort genomslag. För papper i övrigt spår bankens analytiker en resultatnedgång.

Handelsbanken räknar med att Stora Enso kommer att slå marknadens vinstförväntningar för både det andra kvartalet och för helåret 2012, såväl som för de kommande åren, enligt Aktiespararna.

Stora Enso R handlades strax efter klockan 11 på tisdagen till 41:50 kronor, en uppgång med 3,6 procent för dagen. Handelsbanken var överlägset störst nettoköpare.

Ser vi till aktiekursen så är trenderna nedåtlutande och aktiekursen närmar sig en nivå som tidigare utgjort hinder för köparna.

Stora Enso (daily chart)
Stora Enso (daily chart)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.