Home > Storbritannien höjer terrorhotnivå till ”kritisk”.

Storbritannien höjer terrorhotnivå till ”kritisk”.

Storbritannien höjde på tisdagskvällen terrorhotnivån i landet från ”allvarlig” till ”kritisk”, som är den högsta nivån, rapporterar Financial Times och flera andra medier.

Beskedet kom timmarna efter att polisen identifierat den självmordsbombare som dödade 22 personer i måndagskvällens attentat som Salman Abedi, en 22-årig man som bor i staden.

Höjningen av hotnivån betyder att säkerhetstjänsten har information som antyder att en ytterligare attack kan vara nära förestående. Det innebär också att militär kan hjälpa polisen att förstärka säkerheten vid offentliga platser och vid evenemang.

Premiärminister Theresa May sade på tisdagskvällen att terrorhotnivån höjts efter att en terroranalysgrupp inom säkerhetstjänsten MI5 gjort bedömningen att det fanns skäl att agera.

”Deras bedömning är inte bara att en attack fortsatt är mycket trolig, utan att en attack kan vara nära förestående. Det är en möjlighet som vi inte kan ignorera att det är en större grupp individer kopplade till denna attack”, sade hon.

Mark Rowley, chef för den nationella antiterrorstyrkan, beskrev undersökningen av måndagens attack som ”snabbgående” och att det görs goda framsteg.

Ian Hopkins, polischef i Manchester, bekräftade tidigare att Salman Abedi var misstänkt för bombdådet, men sade att polisen avvaktade med att ge ytterligare information eftersom ”han ännu inte formellt identifierats” som attentatsman.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto