Home > Storbritannien vill se en lugn och ordnad Brexit.

Storbritannien vill se en lugn och ordnad Brexit.

Storbritannien har nu lämnat in sin ansökan om EU-utträde och det finns ingen väg tillbaka från detta historiska ögonblick. Regeringen har agerat utifrån folkets vilja.

Det sade Storbritanniens premiärminister inför parlamentet på onsdagen, enligt Bloomberg News.

Storbritannien önskar att vara en god ”vän och granne” med EU och har en plan för en nära och djupgående relation framöver. De kommer att arbeta konstruktivt med EU.

En tidig fråga att hantera blir att garantera rättigheterna för EU-medborgare som lever i Storbritannien. De vill även fortsätta ha ett gemensamt reseområde med Irland.

Storbritannien kommer inte längre att vara en del av den inre marknaden, men kommer att försöka ta fram ett ”djärvt, ambitiöst” frihandelsavtal med EU. Samtidigt är det uppenbart att Storbritannien behöver öka handeln med de mest snabbväxande marknaderna.

Storbritannien vill se en lugn och ordnad brexit med ett avtal inom två år, och närmar sig förhandlingarna med andan av ”uppriktig samarbetsvilja”. De är samtidigt fast beslutna att få det rätta avtalet för alla i Storbritannien.

Hon konstaterade även att de vill ha fortsatt samarbete med EU inom brotts- och terrorismbekämpning, samt säkerhetsfrågor.

I landets ansökan om EU-utträde framgick även att man kommer att försöka få till ett frihandelsavtal med EU som omfattar finansiella tjänster och nätverk.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto